Politie Zaanstreek-waterland


15:58 03-AUG-04
loc.: PURMEREND, KOEMARKT

Gokkasten opengebroken bij inbraak café

Bij een café op de Koemarkt werd in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken. De nog onbekende daders vernielden enkele gokkasten en namen de inhoud mee (onbekend hoe groot de buit is). De technische recherche stelt een onderzoek in.

12:44 03-AUG-04
loc.: ZAANDAM, HOF VAN HOLLAND

Zaandammer verzet zich tegen beroving

Een 20-jarige man uit Zaandam heeft dinsdagmiddag een poging tot beroving van zijn spullen kunnen voorkomen. De Zaandammer liep tussen 14.30 en 15.30 uur op het stuk tussen Hof van Blois richting Hof van Holland toen een man links van hem uit de struiken sprong. Hij schreeuwde de Zaandammer - onder bedreiging van een vork - toe dat hij zijn spullen moest afgeven. Hierop vielen over en weer klappen, waarbij het de Zaandammer lukte de man met een flinke klap neer te slaan. Toen de dader bleef liggen, vervolgde de Zaandammer zijn weg naar het station. Vervolgens begaf hij zich naar het Waterland Ziekenhuis in Purmerend, waar men constateerde dat hij een vinger en zijn linkerjukbeen gekneusd had. Bovendien had hij krassen van de vork op zijn bovenarm, waarvoor hij een tetanusinjectie kreeg.
De jongeman kwam een dag later aangifte doen bij de politie. Hij gaf het volgende signalement van de dader op:
- een zeer donkere negroïde man
- lengte ongeveer 1.80 meter
- flink postuur
- kort kroezend haar
- kleine oren
- brede neus en mond
- geen baard, snor of bril
- kleding: zwart mouwloos T-shirt, donkerblauwe joggingbroek met zijzakken
- schoon en verzorgd uiterlijk
De politie zal buurtonderzoek doen. Mensen die getuige zijn geweest van de poging tot beroving, die de dader wellicht hebben zien liggen of weglopen óf die hem menen te herkennen aan de hand van het signalement, worden verzocht contact op te nemen met politiewijkteam Koog/Zaandijk via 0900-8844.

03:10 04-AUG-04
loc.: ZAANDAM, HAZEPAD

Dronken man verdacht van vernieling meerdere auto's

Een 27-jarige man uit Zaandam werd aangehouden voor vernieling en openbare dronkenschap. Hij wordt ervan verdacht meerdere auto's op het Hazepad te hebben vernield. Ter plaatse troffen politieagenten de dronken man aan voor de hoofdingang van de flat van het Hazenpad. De man vertelde ruzie te hebben gehad met zijn vriendin en zijn kwaadheid te hebben afgereageerd op de auto's. De verdachte werd ingesloten.
Politiemensen constateerden dat in de nabije omgeving meerdere auto's beschadigd waren, mogelijk ook door de verdachte. De politie heeft de eigenaren van deze auto's nog niet kunnen bereiken, maar verzoeken deze mensen aangifte te komen doen. Ook zoekt de politie contact met mensen die getuige zijn geweest van de vernieling. De zaak is in behandeling bij het politiewijkteam Zaandam-Centrum, bereikbaar via 0900-8844.


04:19 04-AUG-04
loc.: EDAM, SPUISTRAAT

Dieven stuiten op lege verpakking

Bij een slijterij in de Spuistraat werd een etalageruit ingegooid. De daders zullen raar op hun neus hebben gekeken, toen ze in de etalage alleen lege verpakkingen aantroffen. Door eerdere inbraken wijs geworden, zetten de eigenaren geen dure flessen drank meer in hun etalage.


---

Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-040804


13:30-15:15 03-AUG-04
ASSENDELFT, PROVINCIALEWEG BUITENHUIZEN-BEVERWIJK

Geen gordel om

Tijdens een gordelcontrole op de Provincialeweg Buitenhuizen-Beverwijk (N246) werden dinsdagmiddag twintig inzittenden bekeurd voor het niet dragen van de gordel. Een bromfietser die zonder helm reed en een bestuurder die een radardector in de auto had, kregen ook een boete. De radardetector werd bovendien in beslag genomen.

09:00-12:00 03-AUG-04
ZAANDIJK, PROVINCIALEWEG ZAANDAM-CASTRICUM

Gordel- en snelheidscontrole

Op de Provincialeweg Zaandam-Castricum (N203) in Zaandijk werd dinsdagochtend een gecombineerde snelheid- en gordelcontrole gehouden. In totaal 22 bestuurders en passagiers ontvingen een boete. Veertien bestuurders/passagiers droegen geen gordel en acht automobilisten/motorrijders reden te hard. Een bromfietser zonder helm en een automobilist wiens auto niet verzekerd was, ontvingen ook een boete.


---- --