Persberichten 4 augustus 2004

's-Hertogenbosch 04-08-2004

BIKE-TEAM ARRESTEERT AUTOINBREKER NA ACHTERVOLGING

s-Hertogenbosch- Dinsdagavond hebben leden van het bike-team na een korte achtervolging op de Limietlaan in s-Hertogenbosch een 41-jarige inwoner uit die plaats aangehouden voor een auto-inbraak. De agenten zagen dat de man op een parkeerterrein aan de Limietlaan inbrak in een auto. Toen zij hem aanspraken ging de man ervandoor. De bikers wisten de man even verderop aan te houden. Om zijn verzet te breken gebruikten de agenten pepperspray. Hij had de radio die hij kort daarvoor had gestolen nog in zijn bezit. De man is ingesloten.

DRIE VERDACHTEN AANGEHOUDEN VOOR WINKELINBRAAK

s-Hertogenbosch In de nacht van dinsdag op woensdag heeft de politie op de Stationsweg in s-Hertogenbosch drie verdachten van een inbraak in een winkel aan de Vismarkt aangehouden. Het drietal, een 33-jarige man uit Den Haag, een 39-jarige Bossche en een 40-jarige Bosschenaar zijn ingesloten. Zij worden ervan verdacht eerder die nacht te hebben ingebroken in een damesmodezaak. Uit het pand zijn vermoedelijk enkele broeken weggenomen.

VERDACHTE AANRANDING AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch De politie heeft dinsdagmiddag een 37-jarige Rosmalenaar aangehouden als verdacht van een aanranding van een 22-jarige Bossche op 22 juli jl. Het meisje fietste over het fietspad aan de Aartshertogenlaan (afgesloten gedeelte), toen ze door een nog onbekende man van de fiets werd getrokken en de bosjes tussen de Aartshertogenlaan en het transferium aan de Stadionlaan werd ingesleurd. Hier betastte de man het slachtoffer onzedelijk. De politie hield op de plek van het misdrijf een passantenonderzoek en kon mede daardoor de verdachte opsporen. De man is inmiddels inverzekering gesteld. De politie onderzoekt of de man zich aan meer feiten heeft schuldig gemaakt. De politie roept vrouwen die eventueel door dezelfde man zijn lastiggevallen zich te melden via telefoonnummer 0900-8844.

VROUW RIJDT DOOR NA AANRIJDING

Drunen Dinsdagmiddag is een 19-jarige Bossche aangehouden voor doorrijden na aanrijding op de Sportlaan in Drunen. Een getuige zag dat de vrouw op een parkeerterrein tegen de auto van een 33-jarige Tilburgse reed, uitstapte en vervolgens doorreed zonder haar identiteit bekend te maken. De auto van het slachtoffer liep een deuk op. Aan de hand van het door de getuige genoteerde kenteken kon de vrouw worden aangehouden.

JONGEN (13) AANGEHOUDEN VOOR DIEFSTAL BROMSCOOTER

s-Hertogenbosch Dinsdagavond is een 13-jarige inwoner uit s-Hertogenbosch op de Meester Bierkuslaan in zijn woonplaats aangehouden voor diefstal van een bromscooter. De politie ging terplaatse na een melding dat er gevochten werd om een gestolen bromfiets.

Volgens getuigen had de jongen de scooter kort daarvoor gestolen op de Saffier. Hij is aangehouden en voor verhoor ingesloten.

MAN STEELT BLOEMEN EN GROENTEN UIT VOLKSTUINEN

s-Hertogenbosch In de nacht van dinsdag op woensdag troffen surveillerende agenten op de Vincent van Goghlaan in Rosmalen een 23-jarige Bosschenaar aan met vers geknipte bloemen en groente. De man verklaarde de prachtige hortensias zeven paprikas en twee komkommers te hebben ontvreemd uit moestuinen aan de Oosterplasweg in s-Hertogenbosch. De snoeischaar voor het afknippen van de bloemen nam hij mee uit een tuinhuisje. Hij is voor verhoor ingesloten.

MAN AANGEHOUDEN MET COCAÏNE

s-Hertogenbosch Woensdagmorgen hebben agenten op de Chr. Huygensweg in s-Hertogenbosch een 20-jarige inwoner uit die plaats aangehouden voor het bezit van harddrugs. De politie kon de man aan de hand van een opgegeven signalement traceren. In zijn directe nabijheid troffen de agenten op straat vijftien bolletjes cocaïne aan. De drugs zijn inbeslaggenomen en de verdachte is ingesloten.

AUTOMOBILIST AANGEHOUDEN VOOR RIJDEN MET ONTZEGGING RIJBEVOEGDHEID

s-Hertogenbosch Woensdagmiddag zag een agent op de Zuid Willemsvaart in s-Hertogenbosch een auto rijden die niet APK-gekeurd was. De bestuurder, een 30-jarige Tilburger bleek een ontzegging van de rijbevoegdheid voor de duur van zes maanden te hebben. Daarnaast had hij nog een geldboete van 153,= openstaan. Hij is aangehouden en voor verhoor ingesloten.

MAN VERDRONKEN

s-Hertogenbosch Dinsdagavond is een 28-jarige Fransman in de Zuid-Willemsvaart in s-Hertogenbosch gesprongen en verdronken. De man liep kort daarvoor naakt op de Tolbrugstraat en bij de Arena en sprong tot enkele keren toe op de motorkap van een auto en pakte de trekhaak van een andere auto vast om zich mee te laten slepen. Aangekomen bij de Zuid-Willemsvaart sprong hij volgens getuigen in het donker in de Zuid Willemsvaart . De gewaarschuwde duikers van de brandweer wisten de man korte tijd later de traceren op de bodem van de vaart. Hij bleek toen reeds te zijn overleden. De man had geen identiteitspapieren bij zich. Uit onderzoek is vandaag in de loop van de dag gebleken dat de man voor zijn werk in Nederland was en overnachtte in een hotel in s-Hertogenbosch.

VERVELENDE JEUGD AANGEHOUDEN

Sint Michielsgestel Dinsdagavond heeft de politie twee jongens uit Schijndel (16 en 17 jaar oud) aangehouden omdat zij zich niet uit het zwembad aan de Esscheweg in Sint Michielsgestel wilden verwijderen. Het tweetal had gedronken en luisterde niet naar de aanwijzingen van het personeel. De twee wilden zich na een vordering van het zwembadpersoneel niet verwijderen. De 16-jarige jongen kon terplaatse door de politie worden aangehouden, de tweede meldde zich later op het politiebureau. Laatstgenoemde meende de agenten bij zijn aanhouding uit te moeten schelden. Hij kreeg naast huisvredebreuk een proces-verbaal voor belediging.

VERDACHTE VERNIELING AANGEHOUDEN

Vught Dinsdagavond is op de AMA campus aan de Reutsedijk in Vught een 17-jarige Liberiaan aangehouden voor vernieling. De man wilde zijn eten gaan opwarmen in een ruimte waarvan de deur defect was. Hij kreeg van medewerkers te horen dat hij het eten in een ander gebouw moest gaan opwarmen. Daarop schopte hij de deur kapot om op die manier toch binnen te komen. Hij is aangehouden en na verhoor heengezonden.

STALKER AANGEHOUDEN

Berlicum Dinsdagavond is een 22-jarige man uit Ridderkerk op de Oude Baan in Rosmalen aangehouden als verdacht van stalking van zijn ex-vriendin. De man bleek kort daarvoor in Berlicum op zoek te zijn geweest naar zijn vriendin. De man valt de vrouw al langer lastig. De politie wist hem in zijn auto op de Oude Baan aan te houden. Hij is ingesloten.

VERKEERSCONTROLE

Sint Oedenrode Dinsdagmiddag zijn bij een verkeerscontrole op de Zuidelijke Randweg in Sint Oedenrode zes automobilisten bekeurd voor het niet dragen van de autogordel. Eén bestuurder van een bromfiets droeg geen helm.

WIELRENNER GEWOND NA VAL

Sint-Michielsgestel Woensdagmorgen is een 72-jarige wielrenner uit Vught op de Gemondseweg in Sint Michielsgestel ten val gekomen en gewond geraakt. De man reed achterin een groep wielrenners die moesten remmen voor een auto. Een aantal wielrenners kwam ten val omdat zij kennelijk niet in de gaten hadden dat er voorin de groep werd geremd. Het slachtoffer viel met zijn hoofd op de grond. Hij is met verwondingen in het gezicht en aan de schouder per ambulance overgebracht naar het Jeroen Bosch ziekenhuis in s-Hertogenbosch.

AANRIJDING LETSEL

Veghel - Bij een eenzijdig ongeval op de A50 onder Veghel op 3 augustus 2004, is een 30 jarige motorrijdster uit Gemert, zwaar gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Eindhoven. Het slachtoffer werd omstreeks 23.40 uur door een automobilist in de berm van de weg aangetroffen. De motor lag in een sloot. Vermoedelijk is de aanrijding eerder die avond gebeurd. De politie verzoekt eventuele getuigen contact met haar op te nemen. De oorzaak van de aanrijding is niet duidelijk.

AUTO UITGEBRAND

Uden - Op de Schoutenhoek te Uden is op 4 augustus 2004 omstreeks 03.50 uur een Porsche uitgebrand. De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk.

RIJDEN ONDER INVLOED

Oss - Tegen een 32 jarige automobilist uit Oss is op 3 augustus 2004 proces-verbaal opgemaakt ivm rijden onder invloed van alcohol. De man reed omstreeks 23.50 uur op de Titus Brandsmalaan te Oss.

RIJDEN ONDER INVLOED

Oss - Tegen een 33 jarige automobilist uit Oss is op 4 augustus 2004 proces-verbaal opgemaakt ivm rijden onder invloed van alcohol. De man reed omstreeks 02.15 uur op de Begijnenstraat te Oss.

VALSE IRISCHEQUES AANGETROFFEN

Boxmeer - Een medewerkster van een winkel aan de Steenstraat te Boxmeer ontdekte op 3 augustus 2004, dat op 28 juli 2004 met vijf, na nu bleek, valse Irischeques twv 50 euro was betaald bij de aankoop van sportschoenen.