Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, woensdag 4 augustus

Alkmaar 04-08-2004 - 16.00 uur

Wouter Bos bezoekt Politie Noord-Holland Noord

Alkmaar, woensdag 4 augustus 2004.

Vandaag heeft Wouter Bos, fractievoorzitter van de PvdA, een werkbezoek gebracht aan de politie Noord-Holland Noord. Hij bezocht de regio samen met zijn partijgenoot, tweede kamerlid Peter van Heemst. Het bezoek vond plaats naar aanleiding van de open brief over de uitbreiding politiesterkte en doelmatigheidsvoorstellen die korpschef Anja Brink eerder dit jaar verstuurde aan minister Remkes.

In Alkmaar waren Bos en Van Heemst te gast in het bureau Mallegatsplein vanwaar zij werden meegenomen op een solosurveillance en kennismaakten met het politiewerk op straat en op het bureau. Een in scène gezette aanhouding van een jeugdige winkeldief in de Achterstraat, waarbij het Biketeam te hulp schoot, maakte grote indruk op de politici. Per toeval raakten zij even later betrokken bij een echte aanhouding (zie separaat persbericht). Vervolgens werd op het bureau uiteengezet welke procedures er moesten worden doorlopen om de zaak af te handelen. De enorme papierwinkel moest duidelijk maken dat er op dat terrein, in samenwerking met de ketenpartners, de nodig efficiencywinst te halen is.

In een gesprek met de korpschef Anja Brink en directeur Bedrijfsvoering Nico Plug werd tenslotte een toelichting gegeven op de ideeën en de zienswijze van het korps Noord-Holland Noord.

Anja Brink was blij met het bezoek van Wouter Bos en Peter van Heemst: Het is heel goed als politici met eigen ogen komen kijken hoe wij als politie ons werk doen, dat maakt meestal meer indruk dan allerlei zwaarlijvige beleidsstukken. Ik hoop dat wij op deze manier een positieve bijdrage hebben kunnen leveren aan de beeldvorming over de politie. Dat kan ons alleen maar helpen wanneer dit onderwerp weer op de politieke agenda staat.

Wouter Bos is per toeval getuige van een aanhouding verdachte

Alkmaar, woensdag 4 augustus 2004.

Tijdens een werkbezoek van fractievoorzitter van de PvdA Wouter Bos aan het politiebureau op het Mallegatsplein is hij per toeval getuige geweest van een aanhouding. Op de hoek Noorderkade/Tesselsebrug werd omstreeks 11.00 uur een 36-jarige man uit Alkmaar aangehouden omdat hij werd verdacht van een mishandeling kort daarvoor op de Helderseweg. Hierbij kreeg hij ruzie om eigendommen met een 41-jarige man uit Schoorl waarna hij de man een aantal keren sloeg. Het slachtoffer is met verwondingen aan zijn gezicht naar het ziekenhuis vervoerd.

De verdachte fietste na de mishandeling over de Tesselsebrug in de richting van Huiswaard. Parkeercontroleurs hebben het signalement van de verdachte doorgegeven aan agenten. Een agent kon de verdachte op de Tesselsebrug te voet achtervolgen in de richting van Huiswaard. Vanuit de andere richting kwamen toegeschoten agenten in een auto aan om de verdachte in te sluiten. De man reed om het dienstvoertuig heen, maar kon na een korte sprint worden aangehouden. De verdachte dreigde nog met een spuit, maar die kon uit zijn handen worden geslagen. De man werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Wouter Bos zat in een auto met andere collegas en reed net weg van het politiebureau op het Mallegatsplein. Hij dacht in eerste instantie dat de aanhouding voor hem in scene werd gezet, iets wat eerder op de dag ook was gebeurd. Hij was echter per toeval getuige van een echte aanhouding van een verdachte van mishandeling.

Motor gestolen (1)

Alkmaar, dinsdag 3 augustus 2004.

In de nacht van 2 op 3 augustus is van de Saturnusstraat een meerkleurige motor gestolen van het merk Honda, type CDR 600F. Kenteken van de motor is MX-52-SL.

Motor gestolen (2)

Bergen, woensdag 4 augustus.

Tussen 3.00 en 7.30 uur is vanaf de Beemsterlaan een motor gestolen. Het gaat om een groene Yamaha XJ 600s met het kenteken MP-43-GB.

Man aangehouden na belediging

Alkmaar, dinsdag 3 augustus 2004.

Een 45-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats is op dinsdagmiddag aangehouden wegens het beledigen van een agent in functie. De man kwam langs het bureau lopen en werd door een dienstdoend agent gevraagd mee naar binnen te gaan omdat hij nog gehoord moest worden voor een zaak. Hij beledigde de agent die hem verhoorde en de man werd aangehouden en overgebracht naar een cel. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Verkeerscontrole

Heiloo, dinsdag 3 augustus 2004.

Aan het eind van de middag is op de Stationsweg en de Kennemerstraatweg een verkeerscontrole gehouden. Daarbij zijn in totaal vijf bekeuringen geschreven: 1 voor het niet-handsfree bellen,
1 voor het niet verzekerd zijn, 2 x wegens het niet dragen van de autogordel en 1 x wegens het rijden door rood licht.

Man aangehouden na mishandeling

Heerhugowaard, dinsdag 3 augustus 2004.

Een 39-jarige man uit Middenbeemster is op dinsdagmiddag aangehouden op de Waterradmolen. Hij bedreigde een 44-jarige man uit Heerhugowaard en sloeg zijn 16-jarige dochter. Bovendien wilde de man wegrijden in zijn auto terwijl hij had gedronken.

De verdachte heeft vermoedelijk de kat van het slachtoffer geschopt waarop de eigenaar (de 44-jarige man) hem aansprak. Hierop werd de man agressief en ontstond er een woordenwisseling. Uit de ademanalyse bleek dat de man teveel had gedronken, hij blies 480 ug/l, dat is ruim twee keer de toegestane hoeveelheid alcohol. De man is aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Beroving bij geldautomaat

Alkmaar, woensdag 4 augustus 2004.

Dinsdagnacht om 3.00 uur is een 31-jarige man uit Heerhugowaard beroofd van zijn pas gepinde geld. Hij was aan het pinnen bij een geldautomaat aan de Paternosterstraat toen drie mannen het geld van hem eisten. Het gaat om 3 mannen in de leeftijd van 16 tot 20 jaar met een Noord-Afrikaans uiterlijk. Alle drie waren ze tussen de 1.75 en
1.80 meter lang. Twee van de verdachten gingen er vandoor op een turkoois kleurige scooter van het merk Peugeot Rapido.