Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459800 Fax 071-5459326


Datum: 4 augustus 2004

(


Katwijk Jongen na vier uur teruggevonden op strand

De Katwijkse politie, het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD), de Katwijkse Reddingsbrigade (KRB), de Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij (KNRM) en heel veel burgers hebben gisteren, dinsdag 3 augustus, geruime tijd gezocht naar een vermiste 12-jarige jongen uit Alphen a/d Rijn op het strand. Zijn familie had hem vanaf 13.30 uur niet meer gezien en sloeg alarm. De KNRM die met een boot vlakbij het strand op een toeristenmarkt stond, is met de boot naar het strand gegaan. Strandpaviljoenpersoneel heeft fietsen verwijderd tussen twee strandpaviljoens, die de doorgang voor de KNRM-boot versperden.

Op het strand werd de rode vlag gehesen ten teken dat iedereen de zee uit moest komen. Hierdoor wordt het zoeken in de zee vergemakkelijkt. De Katwijkse Reddingsbrigade heeft vervolgens met boten op het water gezocht en met mensen langs de waterlijn. Ook hebben vele burgers een levende ketting gevormd in de zee, onder leiding van de KRB. Een helikopter van het KLPD heeft deze kettingen als zoekpatroon gebruikt om van bovenaf de zee af te speuren. Ook werden particuliere schippers voor de kust gevraagd naar de jongen uit te kijken, alsmede strandpaviljoenhouders op het strand. Een dergelijke ketting is later nog herhaald op de Boulevard van Katwijk. Uiteindelijk werd de jongen ongedeerd op de Langevelderslag aangetroffen, nabij Zandvoort.


Katwijk - Winkeldief betrapt

Personeel van een supermarkt aan het Hoornesplein betrapte op woensdag 4 augustus rond 09.25 uur een 37-jarige man zonder bekende woon- of verblijfplaats op winkeldiefstal. Met toezichthouders van het winkelcentrum werd een achtervolging op de vluchtende man ingezet. Op zijn vlucht gooide de man een rugtas weg waarin de goederen weg. In de tas zaten een fles Port en een bak vlees. Op de Hoorneslaan ontkwam hij niet langer aan zijn achtervolgers en werd vervolgens overgedragen aan de politie. Deze hield de man aan en nam hem mee naar het bureau. Daar bleek dat hij ook nog een boete van E 150,00 moest betalen voor een eerdere winkeldiefstal in Leiden. Na zijn verhoor kreeg de verdachte een dagvaarding mee om op 15 oktober a.s. te verschijnen voor de Politierechter. De goederen zijn terug naar de eigenaar.


Leiden - Verwarde man zorgt voor paniek

Een 31-jarige man uit Leiden zorgde woensdagmorgen 4 augustus voor paniek aan de Diamantlaan. Na een verontruste melding dat een vrouw met een mes werd bedreigd en het huis niet mocht verlaten, trof de politie de man op het balkon van zijn flat aan. Hij dreigde zich met het mes zelf of zijn vrouw wat aan te doen. Een ruzie tussen de twee vormde de aanleiding voor zijn handelen. Een ambulance werd stand-by gehouden. De politie sprak op de man in waarna deze zich bedacht, het mes neerlag en meeging met de agenten. De vrouw kon vervolgens ongedeerd het huis verlaten. De politie heeft hulpverlenende instanties ingeschakeld om de man te begeleiden. Er vindt nog overleg plaats met de officier van justitie over het eventueel vervolgen van de man.


Schoonhoven - Politie zoekt getuigen bankoverval

De politie zoekt mensen die kunnen helpen bij het politieonderzoek naar de betrokkenheid van twee verdachten van een gewapende overval op de SNS-bank aan de Kerkstraat. De overval vond plaats op maandagochtend 26 juli jl.. Klanten van de bank raakten in een worsteling met de overvallers waarna de overvallers zonder buit op een zwarte scooter vertrokken. Kort na de overval hield de politie op de Rijksweg A12 twee mannen van 22 en 26-jaar aan. De politie startte tegen hen een onderzoek. Voor dit onderzoek is de politie nu op zoek naar mensen die de twee overvallers voor of na de overval nabij de bank hebben gezien of de twee hebben zien wisselen van vervoermiddel.
Van de overvallers is bekend dat ze bij de bank vertrokken met een zwarte scooter en een zwarte integrale helm droegen. Mogelijk dat ze zich voor het tijdstip van de overval, rond 10.30 uur, in de omgeving van de bank ophielden. Het kan zijn dat ze op dat moment geen helm droegen.
De scooter werd in de loop van de ochtend teruggevonden in de Beneluxlaan. Het vermoeden bestaat dat de overvallers daar zijn overgestapt in een rode Ford escort. Mogelijk is dit door voorbijgangers of omwonenden gezien.
De politie vraagt mensen die hier iets over zouden kunnen verklaren contact op te nemen met de politie in Gouda via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).


--------------------------------------- einde middagberichten -------------------------------------------------


---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --