Politie Drenthe

Woensdagmiddag

Assen 04-08-2004

Politieman neemt teugels in handen
ASSEN Een 69-jarige koetsier uit Assen reed dinsdagmiddag over de Rode Helaan en raakte door nog onbekende oorzaak van de bok. De man was op de rijbaan gevallen en werd met lichte verwondingen overgebracht naar het Wilhelminaziekenhuis. Het paardje met koets was richting het Asserbos gegaan. Op de Nieuwe Vijver kon met het paard tot stoppen dwingen. Het paard en de koets moesten naar het eigen terrein worden teruggebracht en aangezien de sleper hier niet in voorziet heeft een Drentse politieman heeft de teugels in handen genomen.

Motor onder tractor
SMILDE Op de Veenhoopsweg is woensdagmiddag een ongeval gebeurd tussen een tractor en een motor. De tractor wilde linksaf de Veenhoopsweg in slaan en werd op dat moment ingehaald door een motorrijder. Deze kwam ten val en is met onbekend letsel naar het Wilhelminaziekenhuis gebracht. (leeftijd en woonplaats nog niet bekend)

Meerdere auto-inbraken
SCHOONEBEEK In de nacht van dinsdag op woensdag zijn er op verschillende plaatsen in Schoonebeek autos opengebroken. Bij de politie zijn vier aangiften gedaan, waarvan twee autos geparkeerd stonden in de Achterkamp. In deze beide gevallen werd de autoradio meegenomen. Ook van een 28-jarige bewoner van de Duitslandlaan werd de radio-Cd speler gestolen. Een 23-jarige man uit Erica had zijn auto geparkeerd op Het Schut. Woensdagmorgen ontdekte ook hij dat zijn radio-CD speler was ontvreemd.

Bonenstaken gestolen
EMMEN Een 70- jarige Emmenaar mist sinds woensdag 50 bonenstokken. Deze stonden in een schuur bij het volkstuinencomplex aan de Halteweg. De schade wordt geschat op zon 300,-

Wildplakkers bekeurd
COEVORDEN De politie heeft woensdagmorgen twee jongeren aangehouden die illegaal posters aan het plakken waren. Zij werden gesignaleerd door de stadswacht. Een 15-jarige jongen uit Geeste en 20-jarige jonge vrouw uit Meppen plakten posters bij een winkel aan de Betheimerstraat. De plakkers hebben afstand gedaan van hun posters en een proces-verbaal mee naar huis gekregen.

Dana Kragten-Everts verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe.Tel. 0592-361260 of 06-52 55 4218. Ernest Zinsmeyer 0592-361127 of 06-22662875 zal de voorlichting vanaf donderdag 08.00 uur overnemen. (anders dan in voorgaand bericht gemeld)