De Unie


Rabobank - vervolgoverleg Fusiegolf

Overleg met Piet Moerland

Afgelopen woensdag heeft De Unie samen de andere vakorganisaties, overleg gehad met onder meer de heer Piet Moerland. Het overleg ging in het bijzonder over de fusiegolf bij de lokale banken en de Operatie Service Rabobank Nederland. Hoewel het overleg geen nieuwe feiten heeft opgeleverd, is het toch goed geweest elkaar te ontmoeten. De klokken zijn gelijk gezet en De Unie heeft de gelegenheid gehad een aantal toetspunten neer te leggen.

Toetspunten als:

* Welke instantie bewaakt de coherentie van de plannen en de uitvoering ervan, ter voorkoming van schutting gooien?
* Waar ligt de bevoegdheid om te beslissen over het vervangen van externen, tijdelijken, etc? Niet in de laatste plaats overigens ook over het gebruikmaken van Welten.

* Welke criteria zijn er voor outsourcing (van lokale banken naar Rabobank Nederland, van Rabobank naar extern)?
* Hoe gaat de bank invulling geven aan de uitspraken dat het geen bloedbad gaat worden, dat we de sociale problemen wel oplossen? Welke HR-organisatie wordt daartoe opgesteld?
* Hoe dragen de plannen bij aan de arbeidsproductiviteit en het innovatievermogen?

Eind augustus gaat het overleg met de bank verder. Heeft u suggesties, opmerkingen of anderszins, laat dat dan weten. Stuur een mailbericht en De Unie gaat ermee aan de slag.

U zult de komende weken ook informatie ontvangen over de wilde plannen die in Den Haag worden uitgedokterd. De Unie wil zich hier (passend) tegen verzetten. Noteert u alvast zaterdag 2 oktober 2004: Museumplein, Amsterdam.

Indien uw collega ook lid van De Unie wil worden, dan is zij/hij van harte welkom. Samen staan we sterk. U kunt het niet alleen, uw Unieonderhandelaar kan het ook niet alleen.

Wim ter Welle
Bestuurder

woensdag, 4 augustus 2004