Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, woensdag 4 augustus

Hoorn 04-08-2004 - 16.00 uur

Notoire winkeldief aangehouden

Hoorn, zaterdag 31 juli 2004.

Zaterdagavond is een 29-jarige winkeldief uit Amsterdam aangehouden wegens diefstal in een winkel aan het Aagje Dekenplein in Hoorn. Na zijn aanhouding bleek dat hij van nog zeven winkeldiefstallen verdacht wordt in de omgeving van Hoorn. Deze heeft hij tussen november 2003 en juli 2004 gepleegd. In afwachting van zijn dagvaarding door het Openbaar Ministerie is hij voorwaardelijk vrijgelaten. Mede door winkeliers (bij wie wat was gestolen) aangifte hebben gedaan, kon de man aangehouden worden.

Verkeerscontrole

Hoorn, dinsdag 3 augustus 2004.

Dinsdagmiddag tussen 13.00 en 15.00 uur werd een verkeerscontrole gehouden in het Julianapark die speciaal gericht was op bromfietsen. Tijdens deze controle werden zeven bromfietser bekeurd omdat zij geen helm droegen. Twee bestuurders werden geverbaliseerd omdat zij niet in het bezit waren van een bromfietscertificaat. Twee bromfietsers hadden geen verzekering voor de bromfiets afgesloten. Eén bromfiets werd uit het verkeer genomen voor een technisch onderzoek. Tot slot was er een bromfietser die bewust een verkeerde geboortedatum opgaf omdat hij nog geen 16 jaar bleek te zijn.

Man mishandeld en beroofd

Hoorn, dinsdag 3 augustus 2004.

Dinsdagavond omstreeks 22.30 uur werd een 24-jarige man uit Hoorn mishandeld. Hij liep samen met een vriend over de tuibrug van de Schellinkhouterdijk toen zij werden tegengehouden door twee negroïde mannen. Er ontstond een handgemeen waarbij over en weer klappen vielen. De vriend van het slachtoffer wist weg te komen het slachtoffer kreeg echter verschillende klappen en werd van zijn mobile telefoon en sleutels beroofd. Bij de schermutselingen raakte de man gewond aan zijn voet.

Inbraak woning

Grootebroek, woensdag 4 augustus 2004.

Woensdagmorgen tussen 11.15 en 11.30 uur werd ingebroken in een woning aan de Graaf Willemstraat. De bewoner zat in de woonkamer toen er plotseling een wildvreemde vrouw in de kamer stond. Vermoedelijk is zij via de achterdeur in de woning gekomen. Op een aantal vragen antwoordde de vrouw in een vreemde taal. Nadat haar werd duidelijk gemaakt dat ze moest vertrekken verdween de vrouw via de achterdeur. Kort daarop ontdekte de bewoner dat er geld was weggenomen (juiste bedrag is niet bekend). De verdachte is een blanke vrouw van ongeveer 25 jaar. Zij droeg een opvallende jurk tot op haar enkels met een vreemd motief.