Bartiméus


Vernieuwd schoolplein

Vrijdag 2 juli onthulden blinde en slechtziende leerlingen van Bartiméus in Doorn hun vernieuwde schoolplein. Mede dankzij de vele donateurs van de Vereniging Bartiméus is het schoolplein opgeknapt, voorzien van nieuwe speeltoestellen en van enkele speciale aanpassingen die zorgen dat het schoolplein geschikt is voor kinderen die slechtziend of blind zijn.

Het schoolplein is voorzien van twee grote klim- en speeltoestellen in felle kleuren die voor de slechtziende leerlingen makkelijker te zien zijn. Daarnaast zijn er stevige schommels neergezet met daarom heen een hekje. Dit zorgt ervoor dat kinderen die de schommels niet goed zien, geraakt kunnen worden door een rondzwaaiende schommel.

Speciale aanpassingen
Op de grond zijn ribbellijnen aangebracht die makkelijk te volgen zijn en die aangeven dat er bijvoorbeeld een speeltoestel staat. Er zijn paadjes voor leerlingen met een rolstoel en er is een zandbak. Het schoolplein ziet er kleurig en verzorgd uit en tijdens de opening reageerden de leerlingen enthousiast op de nieuwe speeltoestellen.

Feestelijke opening
Op 2 juli stonden de speeltoestellen nog ingepakt in witte doeken, zodat de leerlingen ze konden onthullen. Eén van de speeltoestellen heeft de vorm van een schip en dat werd dan ook passend gedoopt. Na het onthullen van de naam Florus gooide de afscheid nemende interimmanager Florus Snippe een waterballon stuk tegen het schip. Daarna knipte een vader van een leerling samen met zijn dochter een lint door waarna ook de schommels officieel in gebruik waren genomen.