Ingezonden persbericht


Tuschinski filmdiner bij de Kroon

PERSBERICHT

BETTER THAN POPCORN.
DISCOUNT ON FILMDINNER AT DE KROON
WITH TUSCHINSKI MOVIE-TICKET

Amsterdam, August 2004... The Art Deco movietheater Tuschinski in Amsterdam -with its beautiful frescos inside - launches topmovies this fall. A wide range of big tearjerkers and great smash hits will be shown from September and October onwards. To make the movienights more special than ever, restaurant De Kroon serves an exclusive filmdinner. The completely restyled restaurant offers a filmmenu with discount for all guests with a Tuschinski movie-ticket. Furthermore these guests get a 'preferred status', so not even the slightest part of the movie will be missed.

PERSBERICHT

EET EENS WAT ANDERS DAN POPCORN.
KORTING OP FILMDINER BIJ DE KROON OP
VERTOON VAN ENTREEKAARTJE TUSCHINSKI

Amsterdam, augustus 2004... De Amsterdamse filmtempel Tuschinski vertoont dagelijks topfilms in een prachtig decor van muurschilderingen en Art Deco. In september en oktober worden weer diverse grote films gelanceerd en uitgerekend in deze periode wordt een speciaal filmmenu geserveerd in het nabijgelegen restaurant De Kroon. Op vertoon van het Tuschinski toegangsbewijs biedt het volledig gerestylde restaurant het filmdiner met korting èn een 'preferred status' aan, waarbij de bioscoopbezoeker voorrang krijgt op andere gasten.

De Kroon op het plein

Na een recente verbouwing heeft het Rembrandtplein weer een Kroon die haar naam eer aandoet. Het restaurant combineert een moderne, New Yorkse lounge sfeer met klassieke Louis XVI elementen en een Engelse bibliotheekbar; met recht een internationale setting! Filmliefhebbers kunnen hier voor E 26,50 heerlijk genieten van het filmmenu, bijvoorbeeld carpaccio con pesto, een zalmfilet met wilde spinazie en amandelen èn een grand dessert. Bovendien is het filmmenu inclusief 'preferred status' om ervoor te zorgen dat er geen minuut van de film gemist hoeft te worden; bioscoopgangers krijgen voorrang. De normale prijs voor het filmmenu bedraagt E 45,-.

Hoe werkt het?
Koop kaartjes voor een film naar keuze in Tuschinski. Neem deze mee naar restaurant De Kroon op het Rembrandtplein (circa 100 meter van het filmtheater) en vraag om het filmdiner. Het restaurant stelt het maken van reserveringen - via 020 625 20 11 - op prijs. Filmkaartjes voor Tuschinski zijn te reserveren via 0900 1458.

Het fameuze theater Tuschinski in Amsterdam - al ruim 75 jaar een begrip in de filmwereld - is in 1911 opgericht door Abraham Tuschinski en opende haar deuren op 28 oktober 1921. Het Franse Pathé, inmiddels eigenaar van het gebouw, verschafte hem destijds de benodigde licentie en leverde materialen voor de bouw.