GAIA

GAIA, Animaux en Péril, Veeweyde, de Vogelbescherming, Nationale Raad voor Dierenbescherming, de Vlaamse Vereniging voor Dierenbescherming, het Blauwe Kruis van België, Blid en SPA Charleroi reageren na schorsing wilde dierentuinenverbod door Raad van State:

'minister demotte, zorg er aub snel voor dat die ellendige circuskooien voor wilde dieren voorgoed tot het verleden behoren' 'we zijn voortdurende onwaarheden en karikaturen van die circussen, met bouglione op kop, die misbruik maken van de onwetendheid bij het publiek, meer dan beu. zo kan en mag het niet blijven duren. de wilde dieren mogen niet de dupe blijven van hun fratsen'

dierenbeschermers vragen dringend onderhoud met minister demotte over zijn verdere voornemens

4 augustus 2004

© GAIA

Hoe is het mogelijk dat de Raad van State eerst een positief advies geeft aan de minister en nadien zijn KB schorst, vragen 9 grote dierenbeschermingsverenigingen GAIA, Animaux en Péril, Veeweyde, de Vogelbescherming, Nationale Raad voor Dierenbescherming (die meer dan dertig dierenbeschermingsverenigingen overkoepelt), de Vlaamse Vereniging voor Dierenbescherming, het Blauwe Kruis van België, Blid en SPA Charleroi zich af. Zeer spijtig natuurlijk dat het KB van minister voor dierenwelzijn Demotte geschorst is NAAR DE VORM EN NIET NAAR DE INHOUD. Het besluit van de minister betekende een grote stap voorwaarts voor het dierenwelzijn. GAIA, Animaux en Péril, Veeweyde, Nationale Raad voor Dierenbescherming, de Vlaamse Vereniging voor Dierenbescherming, het Blauwe Kruis van België, Blid en SPA Charleroi vragen minister Demotte dat hij de wilde circusdieren hun toekomst waarop ze recht hebben en die hen door dit arrest nu is ontstolen, zo snel mogelijk terugschenkt. Zodat het wilde circusdierenleed zo snel mogelijk ophoudt te bestaan. De dierenbeschermers zijn in ieder geval verheugd dat de minister een oplossing zoekt zodat de wilde dieren uit die ellendige circuskooien geraken. Ze zijn graag bereid daar hun bijdrage toe te leveren. De minister mag zich verzekerd weten van onze steun, zeggen de dierenbeschermers die tot de belangrijkste van het land mogen gerekend worden.

Ze vragen wel dringend een onderhoud met minister voor dierenwelzijn Rudy Demotte. Ze zijn ook de voortdurende onwaarheden die de circussen in de pers verspreiden over hoe goed olifanten, tijgers, leeuwen, enzovoort het wel zouden hebben, verleend in hun gammele circuskooien van enkele vierkante meter kotsbeu. Ze maken schaamteloos misbruik van de onwetendheid van de mensen. De waarheid is dat circussen met wilde dieren lamentabele gevangenissen zijn, waar de dieren opgesloten zitten in kooien die volstrekt niet voldoen aan de minimale normen die gelden voor dierentuinen en die slechts de grootste mistoestanden wegwerken. Dat kan zo niet blijven duren. Ook de belachelijke leugens die circus Bouglione en co. maar blijven verspreiden over GAIA die het KB zou geschreven hebben, komt hen zo stilaan het keelgat uit. Reageer op dit bericht!

GAIA HomePage
Paleizenstraat 90
1030 Brussel
Tel: +32 2/245.29.50 Fax: +32 2/215.09.43 Email: info@gaia.be