Nationaal Instituut voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie

Persbericht

Woerden, 4 augustus 2004

MEER BEDRIJVEN HEBBEN ALCOHOLBELEID, MAAR WERKGEVER SCHENKT NOG VAAK BORREL NA WERKTIJD

Het aantal bedrijven met een alcoholbeleid is sinds 2002 met de helft toegenomen. Toch wordt er door werkgevers nog vaak stevig geschonken na werktijd. Het NIGZ liet TNS-Nipo begin 2004 onderzoek uitvoeren onder 1102 werkgevers en 837 werknemers, en constateert dat het schenken van alcohol direct na het werk nog onvoldoende deel uitmaakt van het bedrijfs-alcoholbeleid.

Gemiddeld 33% van de werkgevers heeft in 2004 een eigen bedrijfs-alcoholbeleid. Dit is de helft meer dan het aantal werkgevers dat in 2002 aangaf een alcoholbeleid te hebben (22%). De horecasector loopt voorop met alcoholbeleid (61%), gevolgd door de gezondheidszorg (44%) en de bouw (42%). Dit is een belangrijke indicatie dat steeds meer werkgevers vinden dat alcohol en werk niet goed te combineren zijn.

Alcoholbeleid heeft lage prioriteit voor werknemers

Voor werknemers ligt dit anders. Op de vraag aan welk gezondheidsitem er volgens hen meer aandacht besteedt moet worden op het werk antwoordt slechts 11 % dat het over alcohol moet gaan. Veel meer werknemers vinden aandacht voor beweging (74%) en stress (54%) van belang.

Veel alcoholgebruik direct na het werk

Uit onderzoek blijkt dat alcoholgebruik vlak voor en tijdens werktijd laag is. Maar aansluitend op het werk wordt wel vaak gedronken, meestal op het bedrijfsterrein. Gemiddeld 24% van de werkgevers geeft aan dat er na werktijd regelmatig een borrel wordt georganiseerd. Bij de middelgrote organisaties (van 20 49 werknemers) is dat zelfs bij 41% van de werkgevers het geval. De top 3 van branches met drankgebruik aansluitend aan het werk zijn de bouw (40%), de horeca (35%) en de overheid (33%). In de gezondheidszorg en de transportsector worden het minst vaak borrels na het werk georganiseerd

Aanbeveling: leidinggevenden leren signaleren en confronteren

Bedrijven die een alcoholbeleid opzetten of dit al hebben, zouden de (vrijdag)middagborrel eens ter discussie moeten stellen. Wellicht is het van belang dat ook de relatie tussen werkstress en drankgebruik eens ter sprake komt

Leidinggevenden hebben een cruciale rol in het initiëren van alcoholbeleid en in het nemen van maatregelen om werkstress te voorkomen. Zij zullen alcoholgerelateerde problemen zoals slechtere werkprestaties, toegenomen ziekteverzuim, of een verslechterende werksfeer op de afdeling bijtijds moeten signaleren.

Daarom organiseert het NIGZ voor leidinggevenden de werkconferentie Het gesprek aangaan over alcohol & werk: een stap in het alcoholbeleid op 3 november 2004 te Utrecht.

Meer informatie over dit persbericht:

NIGZ-Werk & Gezondheid, Chris Grijns, tel: 0348-43 98 59, e-mail: cgrijns@nigz.nl

In de bijlage de resultaten van de Nipo enquête 2004, Alcohol & werk: de mening van werkgevers

Bijlage persbericht: "Meer bedrijven hebben alcoholbeleid, maar werkgever schenkt nog vaak borrel na werktijd" van 4 aug 2004.

Resultaten Nipo enquête 2004

Alcohol & werk: de mening van werkgevers

In opdracht van NIGZ-Werk & Gezondheid doet TNS NIPO sinds 1996 onderzoek naar de mate waarin gezondheidsbeleid, waaronder alcoholbeleid, aandacht krijgt op de werkplek. Bij deze vijfde meting zijn 1102 werkgevers en 837 werknemers benaderd. Hieronder volgen de belangrijkste resultaten.
Alcoholbeleid
Hoeveel werkgevers melden dat ze een
alcoholbeleid hebben?
33%
35%
30%
25% 22%
20%
15%
10%
5%
0%
2004 2002
In de enquête van 2004 gaf 33% van de werkgevers aan dat zij een alcoholbeleid hebben binnen hun organisatie. Ten opzichte van de enquête van 2002 is dit een stijging van 50%. Toen gaf 22% van de werkgevers aan dat zij een beleid hebben gericht op alcohol. Grote bedrijven: vaker alcoholbeleid
50% 44% 42%
40% 35% 35% 33%
28%
30% 25%
20%
10%
0%

1-4 5-9 10-19 20-49 50-99 100+ Totaal
Gemiddeld geeft 33% van de werkgevers in 2004 aan dat zij een alcoholbeleid hebben. Bedrijven met meer dan 50 werknemers hebben vaker een beleid gericht op alcoholgebruik op het werk (44%/42%), dan kleinere organisaties.
In welke sectoren is alcoholbeleid aanwezig?
70% 61%
60%
50% 41% 42% 44%
39% 39%
40% 34% 33%
30% 25%
20% 23%
20% 14% 17%
10%
0%
Industrie Bouw roothandel Horeca Transport verheid Totaal O nderwijs
O
G Detailhandel Zakelijke dienstverlening
Vrije beroepsbeoefenaars ezondheidszorg
G Verenigingen en stichtingen
Uit het onderzoek blijkt dat werkgevers uit de horecasector vaak aangeven dat zij alcoholbeleid hebben (61%). Ook in de gezondheidszorg (44%), de bouw (42%) en in de industrie (41%) wordt aangegeven dat er vaak een alcoholbeleid is in de organisatie. Alcoholgebruik aansluitend aan werktijd
Hoeveel werkgevers melden dat er regelmatig
een borrel wordt georganiseerd na het werk?
50%
40%
30%
20%
10%
0%

1-4 5-9 10-19 20-49 50-99 100+ Totaal
Er worden regelmatig borrels georganiseerd vanuit het werk; gemiddeld 24% van de werkgevers geven dit aan.Binnen middelgrote tot grote organisaties wordt vaker aansluitend op het werk gedronken (41%).
In welke sectoren wordt volgens werkgevers regelmatig na het werk geschonken?
45%
40%
35%
30%
25%
20%
15%
10%
5%
0%
Industrie Bouwroothandel HorecaTransport Overheid Onderwijs Totaal G Detailhandel Zakelijke dienstverlening
Vrije beroepsbeoefenaars ezondheidszorg
G Verenigingen en stichtingen
In de bouw (40%) worden de meeste borrels georganiseerd, maar ook in de horeca (35%) gebeurt dit regelmatig. In de gezondheidszorg (12%), bij verenigingen/stichtingen (12%)en in de transportsector 11%) worden de minste borrels georganiseerd