Politie Groningen

Persberichten woensdag 4 augustus 2004

provincie Groningen 04-08-2004 -

Groningen: rijden onder invloed
Op de Mudaheerd werd dinsdagnacht een 28-jarige automobilist uit Groningen gecontroleerd op het rijden onder invloed. De man blies op het bureau een promillage van 1.1. Hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Groningen: man (28) aangehouden voor bedreiging
De politie hield dinsdagavond een 28-jarige man uit Haren aan op verdenking van bedreiging van een treinconducteur. De conducteur werd op het traject Haren Groningen door de verdachte met een mes bedreigd. Op basis van het opgegeven signalement kon hij enige tijd later in de Hoekstraat worden aangehouden. Hij is ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.

Groningen: radarsnelheidscontrole
Op de Laan 1940 1945 werd dinsdagavond een radarsnelheidscontrole gehouden. Van de 680 gecontroleerde voertuigen overschreden er 140 de limiet van 70 km per uur.

Groningen: insluiper op heterdaad betrapt
Een werkneemster van een gemeentelijke dienst aan het Gedempte Zuiderdiep betrapte dinsdagochtend een 35-jarige man zonder vaste verblijfplaats op haar werkkamer. De verdachte bleek een portemonnee te hebben ontvreemd. Met behulp van ander personeel werd de man opgehouden tot de komst van de politie. Die hield de verdachte aan en sloot hem op voor nader onderzoek. De portemonnee is weer terug bij de werkneemster.