Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Utimaco versterkt beveiliging voor Mobile Computing
* Toegangsbeveiliging voor data op de harde schijf die ook actief is tijdens de hibernation mode op notebooks
* Encryptie van USB sticks en geheugenkaarten
* Kostenefficiënte softwaredistributie middels Wake-on-LAN Arnhem, 4 augustus 2004 - SafeGuard® Easy, wereldwijd de meest gebruikte beveiligingsoplossing voor de bescherming van mobiele data op notebooks, is volledig vernieuwd en uitgebreid. De nieuwe versie maakt het mobiele gebruikers mogelijk veilig gebruik te maken van de energiebesparende hibernation mode op notebooks zonder de veiligheid van vertrouwelijke gegevens in gevaar te brengen. SafeGuard® Easy van Utimaco Safeware stelt gebruikers bovendien in staat om niet alleen hun data op de harde schijf volledig te encrypteren, maar ook hun data op USB sticks en geheugenkaarten. Deze nieuwe functie maakt het mogelijk om uitneembare media te gebruiken voor het transport van vertrouwelijke gegevens.

Mobiele werkers kunnen hun voordeel doen met de mogelijkheid eenvoudig te "pauzeren" middels de hibernation mode en op een later tijdstip hun werk hervatten. Deze gebruiksvriendelijke en energiebesparende hibernation mode wordt ondersteund in Microsoft Windows 2000 en alle latere versies. SafeGuard® Easy maakt het mogelijk deze mode te gebruiken op een veilige manier doordat ook de aangemaakte image data op de harde schijf geëncrypteerd wordt. Op deze manier wordt de data te allen tijde beschermd, ongeacht in welke toestand het notebook zich bevindt.

In de afgelopen jaren is het gebruik van uitneembare geheugenmedia als USB sticks en geheugenkaarten zienderogen toegenomen. Deze geheugenmedia kunnen tegenwoordig veel data bevatten. Hoewel ze veel voordelen hebben, gaf marktanalist Gartner dit jaar in de VS tijdens de "Wireless & Mobile Summit" aan dat het verlies van mobiele apparatuur de meest voorkomende oorzaak van verlies van bedrijfsgegevens is. USB sticks en geheugenkaarten worden zelfs nog gemakkelijker verloren of gestolen dan notebooks. Om deze reden encrypteert de nieuwe versie van SafeGuard® Easy nu niet alleen de gehele inhoud van de harde schijf, maar ook deze uitneembare media. Zo kan een veilige uitwisseling van data via deze uitneembare media plaats vinden, terwijl tegelijkertijd de inhoud ervan wordt beschermd tegen onbevoegde toegang.

SafeGuard® Easy's innovatieve Wake-On-LAN ondersteuning garandeert een veilige softwaredistributie met actieve encryptie van de harde schijf. Daarmee biedt SafeGuard® Easy een ideaal compromis tussen de veiligheid bij het opstarten en het gebruiksgemak voor de systeembeheerder in grote organisaties hetgeen door geen enkel ander product wordt geboden.

U vindt meer informatie over de nieuwe versie van SafeGuard® Easy, versie 4.0 op: www.utimaco.com/sg-easy.

Utimaco Safeware BV is producent van gecertificeerde IT-beveiligingsoplossingen voor professioneel gebruik. Utimaco ontwikkelt en verkoopt geïntegreerde beveiligingsoplossingen gebaseerd op bestaande standaarden voor device- en transactiebeveiliging. Met ruim 20 jaar ervaring in de projectmatige aanpak van ICT beveiligingsvraagstukken is Utimaco Safeware in Nederland bij met name overheden, banken & verzekeringsbedrijven en de Top-500 grote bedrijven reeds een gevestigde naam. Meer informatie is beschikbaar via www.utimaco.com