Gemeente Delft

Vanochtend, 4 augustus, zijn 108 fout gestalde fietsen verwijderd aan de voor- en achterzijde van het Station Delft. Bovendien zijn fietswrakken voorzien van een waarschuwingssticker. Als deze fietsen er na 14 dagen nog staan, worden zij verwijderd. De actie van vandaag maakt onderdeel uit van het project dat tot doel heeft om een schoon, heel en veiliger stationsgebied in Delft te realiseren.

De verwijderde fietsen worden opgeslagen bij Stichting Kringloopbedrijf Delft aan de Rotterdamseweg 404. De fietsen kunnen worden opgehaald door de eigenaren na het tonen van hun legitimatie en als zij hun fietssleutel bij zich hebben. Er wordt ¬ 5,- administratiekosten in rekening gebracht en

¬ 5,- stallingskosten per week. Doorgeknipte sloten worden niet vergoed. Sloten worden alleen verbroken indien een fiets aan een brugleuning, een verkeerspaal of een lantarenpaal is vastgemaakt. Als de eigenaar de fiets wil ophalen kan hij/zij een afspraak maken met het kringloopbedrijf, telefoonnummer: 015-2572333.

Ondanks ruim 500 vrije plaatsen in de rekken stonden er vandaag toch 108 fietsen verkeerd gestald. Deze verkeerd gestalde fietsen zijn een obstakel voor voetgangers. Ze veroorzaken tevens een rommelig beeld in het Stationsgebied, waardoor het veiligheidsgevoel verminderd wordt. Deze fietsen belemmeren tevens om het stationsgebied schoon te houden. Door het verwijderen van de fietsen is het Grenswisselkantoor weer toegankelijk.

In tegenstelling tot de voorgaande acties is ditmaal niet vooraf gewaarschuwd. Van de 176 verwijderde fietsen van eerdere acties, zijn tot op heden slechts 36 fietsen opgehaald. De fietsen die niet worden opgehaald worden na drie maanden gebruikt voor het Afrika-Bike project.