2e persbericht van woensdag 4 augustus 2004

Eindhoven 04-08-2004 - Berichten uit de regio

Helmond: Snelheidscontroles

Op de Burgemeester van Houtlaan en de Molenstraat zijn woensdag snelheidscontroles gehouden. Op beide wegen mag 50 km/u worden gereden. Tussen 8.30 en 11.00 uur reden op de Burgemeester van Houtlaan 37 van de 539 gecontroleerde voertuigen te hard. De hoogst gemeten snelheid was 89 km/u. Op de Molenstraat werd tussen 13.00 en 15.30 uur gecontroleerd. Hier reden 44 van de 508 gecontroleerde voertuigen te hard. De hoogst gemeten snelheid was 95 km/u.

Helmond: Aanhouding na sex met minderjarige

Na een onderzoek is dinsdag in zijn woning in Rotterdam een 29-jarige man aangehouden. De verdachte zou sex gehad hebben met een meisje van 13 jaar uit Helmond. De verdachte en het meisje hebben elkaar in april via internet leren kennen en sindsdien contact onderhouden. De man is voor verder onderzoek de cel ingegaan. Hij wordt donderdag voorgeleid aan de Rechter Commissaris.

Reusel: Verdachte aangesproken op vernielen wegdek

Op de Wilhelminalaan zijn dinsdagavond vernielingen aan het wegdek ontstaan. Dit gebeurde door met piepende banden over de weg te rijden en hierdoor sporen in het wegdek te trekken. In het wegdek ontstonden twee gaten en er waren sporen zichtbaar van ingebrand rubber. Via een getuige kon de politie een 19-jarige verdachte automobilist uit Eersel woensdagochtend opsporen. Hij werd in zijn woonplaats door de politie verhoord. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt. De reparatiekosten van het wegdek bedragen duizend euro en worden op de verdachte verhaald.

Someren: Zakkenrollerij

In een winkel aan de Speelheuvelstraat is woensdagmiddag rond 12.30 uur een 59-jarige vrouw het slachtoffer van een zakkenroller geworden. De vrouw merkte bij de kassa dat haar portemonnee, met daarin ongeveer 200 euro en enkele pasjes, uit haar tas was weggenomen.

Waalre: Auto gestolen

Vanaf de Heikantstraat is in de nacht van dinsdag op woensdag een personenauto gestolen. Het gaat om een zwarte Audi TT Quattro (65-FX-VZ).

Best: Bestolen van beurs

Een vrouw van 64 jaar uit Best is woensdag bestolen van haar portemonnee met ongeveer 70 euro. Ze merkte dat de beurs was weggehaald uit haar tas toen ze rond 15.00 uur wilde betalen in een winkel aan de Boterhoek.

Veldhoven: Ondernemer opgelicht

Een ondernemer aan de Kapelstraat-Zuid heeft woensdagmiddag aangifte gedaan van oplichting. De ondernemer werd door een vrouw benaderd om een toernooi te sponsoren. Voor een bedrag van 60 euro zou het bedrijf een reclamebord krijgen dat tijdens het toernooi zou worden opgesteld. De oplichtster gaf zich uit als medewerker van een stichting voor verstandelijk gehandicapten. Het is echter onduidelijk of die stichting echt bestaat.

Gemert: Sieraden en klok gestolen

In een woning aan de Predikherenstraat is tussen dinsdagmiddag 17.00 uur en woensdagochtend 8.45 uur ingebroken. Daarbij zijn sieraden en een hangklok gestolen. De inbraak vond plaats door eerst een rolluik en vervolgens het slot van een keukendeur kapot te maken.