Ingezonden persbericht


PERSBERICHT d.d. 4 augustus

Honderdduizendste bezoeker Dierenrijk Europa

Succes nieuwe dierentuin overtreft alle verwachtingen

Morgen (5 augustus) wordt rond 10.30 uur reeds de honderdduizendste bezoeker van Dierenrijk Europa verwacht. Een onverwacht groots succes omdat dit bezoekersaantal eigenlijk pas gerealiseerd zou worden het einde van dit jaar. Het park heeft inmiddels ook een zeer grote schare vaste fans. Er zijn bijna vijfduizend abonnementhouders, drieduizend meer dan verwacht. Dierenrijk Europa is Nederlands nieuwste dierenpark van Nederland, dat begin mei van dit jaar opende. Het park heeft als eerste dierentuin een uniek, centraal thema, namelijk de leukste en lelijkste dieren van Europa. In het park woont een groot aantal verschillende Europese diersoorten. Het verwachte bezoekersaantal aan het einde jaar is nu bijgesteld op 140.000 bezoekers.

Extra voorzieningen
Vanwege de grotere bezoekerstromen per dag zijn een aantal extra voorzieningen gecreëerd. Zo zijn er extra kassa's en parkeerplaatsen ontwikkeld. Ook heeft het terras meer capaciteit en is er een extra horecapunt midden in het park geplaatst. Deze faciliteiten zorgen ervoor dat de bezoekers een perfect dagje dierentuin beleven.

Reis door zeven Europese gebieden
De bezoeker wandelt in Dierenrijk Europa door zeven Europese gebieden en maakt kennis met de bijzondere fauna die dit continent te bieden heeft. In het park woont een groot aantal verschillende Europese diersoorten zoals ijsberen, wolven, magotapen, bruine beren en zeehonden.

Speelplezier op en rond de Brabantse hoeve
Een Brabantse hoeve is het vertrek- en eindpunt voor de bezoekers van de reis door het park. Bij de hoeve kan men heerlijk ontspannen op het terras of binnen genieten van Brabantse gezelligheid en lekkernijen. Voor kinderen zijn er verschillende speeltuinen. Naast de grote, gethematiseerde boerderijspeeltuin, compleet met tractor en diverse speelelementen die lijken op boerderijdieren, is er ook nog een spannende indoorspeeltuin waar de kinderen kunnen spelen als het weer niet mee zit.

De leukste én lelijkste dieren
In Dierenrijk Europa ontmoeten bezoekers de leukste en lelijkste dieren van ons continent. Elke maand wordt op de website het leukste én lelijkste dier van het dierenpark verkozen. Het gaat hierbij niet alleen om het uiterlijk van het dier, maar ook om het gedrag of andere kenmerken. Bezoekers die stemmen, maken kans op leuke prijzen. Inmiddels hebben al meer dan 2.000 mensen hun stem uitbracht. De afgelopen maand was de bruine beer het leukste dier en de moeflon het lelijkste dier.

Voor meer informatie over Dierenrijk Europa kan men bellen met: 0492-668240 of kijken op: www.dierenrijkeuropa.nl.

Noot voor de redactie (