Politie Groningen

Persberichten donderdag 5 augustus 2004

provincie Groningen 05-08-2004 -

Groningen: man aangehouden bij gestolen auto
Agenten hielden woensdagnacht een 20-jarige man zonder vaste verblijfplaats aan die ervan verdacht wordt in een gestolen auto te hebben gereden. Op de Paterswoldseweg reed een auto met alleen stadslichten en bij het zien van de politiewagen ging de auto er in volle vaart vandoor. De auto werd leeg aangetroffen in de Semmelweisstraat en de bedrading bleek doorverbonden te zijn. Een getuige wist signalementen door te geven en korte tijd later wisten de agenten op het Overwinningsplein de 20-jarige man aan te houden. Hij is ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.

Groningen: aanhoudingen bij opstootje
Op de Vismarkt werden woensdagnacht twee mannen uit Groningen van 28 en 31 jaar aangehouden voor openlijke geweldpleging. De mannen waren betrokken bij een opstootje waarbij volgens omstanders rake klappen waren uitgedeeld door beide mannen. Ze zijn opgesloten voor verhoor en krijgen een proces-verbaal.

Groningen: mannen verzetten zich bij controle
Bij een controle in de Radiumstraat verzette een 27-jarige automobilist uit Groningen zich woensdagavond tegen de controlerende agenten. De man weigerde zijn rij- en kentekenbewijs te laten zien en ging het gevecht aan met de controlerende agent. Hij werd met onder andere pepperspray onder controle gebracht. Een 31-jarige omstander die zich met de aanhouding bemoeide werd aangehouden voor ambtsbelemmering. Processen-verbaal worden opgemaakt.

Groningen: snelheidcontroles
Op de Beneluxweg werden met de lasergun woensdagmiddag drie automobilisten betrapt die meer dan 30 km harder dan de limiet van 70 km per uur reden. Een 49-jarige automobilist uit Groningen reed 120 km per uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Op de Friesestraatweg (80 km) werd woensdagmiddag de snelheid van 957 voertuigen gemeten. 14 reden te snel. Op de Rigaweg werden woensdagmiddag 408 voertuigen gecontroleerd. 36 reden sneller dan 50 km per uur. Hoogste snelheid 81 km per uur. Woensdagochtend werd gecontroleerd op de Rijksweg (50 km). Van de 567 passerende voertuigen reden er 83 te hard. Hoogst gemeten snelheid 90 km per uur.

Groningen: dronken mannen aangehouden
De politie pakte woensdagmiddag twee Stadjers, 40 en 54 jaar oud, op voor openbare dronkenschap. Een van de mannen lag te slapen bij een slijterij aan de Beeren en beide mannen waren voorzien van alcoholische dranken. De 40-jarige man werkte niet mee aan zijn aanhouding en moest met gepast geweld onder controle gebracht worden. Op het bureau bleek er nog een celstraf van 7 dagen tegen hem open te staan. Hij is overgedragen aan justitie. De andere drinkebroer werd ter ontnuchtering ingesloten en krijgt een proces-verbaal.

Groningen: man (35) bekent meer insluipingen
Een 35-jarige man zonder vaste verblijfplaats die dinsdag in een pand van de gemeente aan het gedempte Zuiderdiep werd aangehouden bij een insluiping heeft tegenover de politie meerdere zaken bekend. Hij verklaarde over zes andere insluipingen in kantoor en horecapanden in de binnenstad. Ook vertelde hij nog over twee inbraken in een gemeentepand aan het Gedempte Zuiderdiep. De feiten werden gepleegd in de periode van maart tot en met augustus van dit jaar. Onderzoek naar de man wordt voortgezet.