Stad Utrecht, 09.45 uur

Utrecht 05-08-2004 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Straatroof

UTRECHT Op de Kanaalstraat vond in de nacht van woensdag 4 op donderdag 5 augustus een straatroof plaats waarbij een vrouw het slachtoffer werd.

Een 27-jarige vrouw uit Utrecht liep omstreeks 02.10 uur over de Kanaalstraat in de richting van haar woning. Plotseling werd de vrouw van achteren benaderd en trok een onbekende man haar laptop uit haar handen. De verdachte verdween in de richting van de Sumatrastraat. De vrouw kon - gezien de snelheid waarmee de beroving plaatsvond - maar een summier signalement geven. Ondanks het vage signalement hadden de agenten wel een idee wie verantwoordelijk moest zijn voor de beroving.

Tijdens de surveillance zagen agenten omstreeks 03.55 uur ter hoogte van de Stationsstraat een voertuig staan met een kapot geslagen zijruit. De agenten namen poolshoogte en troffen op de voorstoel in het voertuig de gestolen laptop van de 27-jarige vrouw aan. De auto stond op naam van de man waarvan de agenten al het idee hadden dat hij verantwoordelijk was voor de beroving. De 31-jarige verdachte uit Vianen werd niet bij het voertuig aangetroffen.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de Rijnkade heeft de politie twee personen aangehouden voor het plegen van winkeldiefstal.

Een 23-jarige man en een 30-jarige vrouw werden door de beveiliging aangehouden omdat zij kleding hadden meegenomen zonder deze eerst af te rekenen. De politie heeft het tweetal voor verhoor meegenomen naar het bureau. Daar bleek dat zij voor ruim 380,= aan kleding in diverse winkels hadden meegenomen. Uiteindelijk kreeg alleen de 23-jarige man een proces-verbaal omdat de medeplichtigheid van de vrouw niet aangetoond kon worden.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de kruising Overste Den Oudenlaan met de Weg der Verenigde Naties vond woensdagmiddag een aanrijding tussen een personenauto en een fietsster plaats. Hierbij raakte de fietsster gewond.

Een 28-jarige automobilist uit Nieuwegein reed omstreeks 17.30 uur met zijn auto over de Overste den Oudenlaan in de richting van de Weg der Verenigde Naties. Ter hoogte van de kruising moest de Nieuwegeiner stoppen om fietsers voor te laten gaan. Nadat de man een aantal fietsers voorrang had verleend, trok hij op maar zag daarbij een 24-jarige vrouw op haar fiets over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg waarbij de vrouw uit De Meern gewond raakte aan haar hoofd en rug. Zij werd voor onderzoek naar het Diaconessenziekenhuis overgebracht