PERSBERICHT

Rotterdam, 5 augustus 2004

Argenta kiest voor Quion

Vanaf augustus 2004 verzorgt Quion, zakelijk dienstverlener die zich richt op de volledige afhandeling van hypotheken, ook de mid- en backoffice administratie van nieuwe hypotheken van Argenta. Naar balanstotaal is Argenta de vijfde financiële instelling in België. In Nederland behoort Argenta tot de grootste buitenlandse hypotheekverstrekkers. In 2003 produceerde Argenta meer dan E 1 miljard aan nieuwe hypotheken in Nederland. Met een productie van 550 miljoen E in het eerste kwartaal van 2004 werd de gestage groei voortgezet. Met deze overeenkomst zet Quion opnieuw een belangrijke stap om haar ambitieuze groeidoelstelling te realiseren de portefeuilleomvang in de komende drie jaar te laten groeien naar E 15 tot E 20 miljard.

Argenta is sinds 1997 op de Nederlandse markt actief. Bij Argenta werd in 2003 ongeveer 44% van het totale uitstaande bedrag aan hypothecaire kredieten, te weten E 7,9 miljard, in Nederland gerealiseerd.

De heer M. de Moor, stafmedewerker directiecomité van Argenta Groep: "Wij kiezen voor Quion omdat zij een bewezen track record hebben. Daarnaast kunnen zij zeer flexibel inspelen op de ontwikkelingen in de markt, waardoor wij snel nieuwe producten kunnen introduceren. Dat past erg goed bij onze aanpak, waarbij wij producten die eenvoudig van opzet zijn tegen zeer scherpe voorwaarden aanbieden. Daar komt nog bij dat Quion een professionele en deskundige partner is."

Deze overeenkomst bewijst opnieuw dat Quion met haar dienstverlening voorziet in de behoefte van financiële instellingen zoals verzekeraars, banken en pensioenfondsen om mid- en back office activiteiten uit te besteden aan derden.

Peter Besuijen, directeur van Quion: "Wij zijn zeer verheugd over deze overeenkomst. Argenta is een grote speler op de Nederlandse hypotheekmarkt en wij zien de samenwerking als een blijk van groot vertrouwen in onze aanpak. Het is bovendien een belangrijke stap in de realisatie van onze groeidoelstelling."

Over Quion
Quion is een onafhankelijke onderneming die zich richt op de volledige begeleiding van hypotheken voor derden. Quion heeft een groot aantal gerenommeerde financiële instellingen als klant. Bij Quion zijn momenteel 150 medewerkers werkzaam.

Argenta Groep

Argenta Groep, gevestigd in Antwerpen, is een snel groeiende bank- en verzekeringsgroep die actief is in België, Nederland, Luxemburg en Duitsland. De kernactiviteiten bestaan uit het aanbieden van spaarrekeningen en het verstrekken van hypotheekleningen. Argenta biedt haar producten aan via packagers, organisaties die ten behoeve van een groter aantal intermediairs fungeren als ondersteunende organisatie, onder meer ten aanzien van de verwerking van offerteaanvragen. Per ultimo 2003 bedroeg het balanstotaal E 18 miljard en waren er meer dan 1800 medewerkers in dienst.