Politie Groningen

Straatroven op drie ouderen opgelost (05/08/04)

Groningen 05-08-2004 - Met de aanhouding deze week van drie jongens uit Groningen in de leeftijd van 13 en 18 (2x) jaar heeft de politie drie straatroven op ouderen in Selwerd en Paddepoel opgelost. Vorige week vonden er drie achtereenvolgende straatroven plaats in de Castorstraat, Populierenlaan en in park Selwerd waarbij oudere mensen werden beroofd van een tas of portemonnee.

Mede als gevolg van meerdere reacties op de oproep van getuigen kreeg de politie goede signalementen van de jeugdige daders. Deze week troffen surveillerende agenten twee van de jongens in de binnenstad en zij werden aangehouden. Tegenover de politie hebben de jongen verklaringen afgelegd over de drie straatroven. Zij vertelden met name oudere mensen uitgezocht te hebben omdat dit makkelijker was. De bij het straatroven buitgemaakte geld is opgemaakt aan sigaretten, softdrugs en recreatieactiviteiten.

De drie jongens worden voorgeleid aan de rechter-commissaris. Nader onderzoek naar andere gepleegde strafbare feiten wordt voorgezet. Voor een vierde straatroof die op donderdagnacht plaatsvond op de hoek Iepenlaan/Eikenlaan komen de jongens niet in aanmerking. Het roofcoördinatieteam heeft deze zaak apart in onderzoek.