Ingezonden persbericht


Inter Access sluit samenwerkingsovereenkomst met Asaba Computer Centre in Indonesië

Klanten verzekerd van 24-uurs ondersteuning dankzij intensieve samenwerking van continenten

Hilversum, 5 augustus 2004 - ICT-dienstverlener Inter Access in Hilversum heeft met het Indonesische Asaba Computer Centre een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Inter Access gaat Asaba inschakelen voor de volgende beheerdiensten: call centre activiteiten, remote monitoring en 'problem solving'. Op die manier kan Inter Access zijn activiteiten op het gebied van 24x7 beheer verder uitbouwen en versterken en deze tegen kosteneffectieve tarieven aan klanten aanbieden.

Asaba Computer Centre in Jakarta biedt met circa 400 medewerkers een ICT-dienstenportfolio, dat sterk vergelijkbaar is met het aanbod van Inter Access. Asaba Computer Centre, opgericht in 1992, is net als het Nederlandse bedrijf actief als partner van onder anderen SAP, Oracle, HP en Microsoft.

"De vraag naar kosteneffectieve 24x7-beheermogelijkheden neemt toe", zegt Gerard Willemse, CEO van Inter Access. "Steeds meer bedrijven en organisaties kunnen niet zonder een gegarandeerde 24-uurs beschikbaarheid en bereikbaarheid. Dat is noodzakelijk door de voortschrijdende globalisering en omdat bedrijven steeds meer diensten en producten via het internet beschikbaar stellen of leveren. Door de samenwerking met Asaba Computer Centre beschikken we over uitstekende mogelijkheden om daarop in te spelen. Asaba beschikt over alle kennis en expertise om het beheer en de remote monitoring van onze systemen en onze klantsystemen te verzorgen buiten de kantooruren in Nederland. We combineren die dienstverlening met onze reguliere services, zodat continuïteit en beschikbaarheid onder alle omstandigheden gewaarborgd is. Op deze wijze geven we daarnaast ook verdere invulling aan ons On Demand-concept waarbij we klanten onder andere Oracle- en SAP-applicaties bieden volgens een 'betalen voor gebruik'-tarievenmodel. Inter Access neemt binnen dat concept onder meer alle beheeraspecten voor zijn rekening."

Asaba implementeert ook data- en spraaksystemen van onder anderen Avaya en Cisco en levert softwareoplossingen van onder meer SAP, Oracle en Microsoft. Het bedrijf is in Indonesië actief in verschillende marktsectoren waaronder de overheid, de telecommunicatie-industrie en de energiesector.

###

Over Inter Access
Inter Access is strategisch partner en dienstverlener op het gebied van informatie- en communicatietechnologie (ICT). ICT is een onmisbaar instrument om waarde te creëren in een dynamische economie waarin snelheid, efficiency, klantgerichtheid en flexibiliteit de randvoorwaarden vormen. Om dit instrument goed in te zetten, beschikt Inter Access over kennis van zowel technologie als zakelijke processen. Dit vertaalt zich in een breed portfolio van oplossingen die onze relaties helpen succesvoller in hun business te zijn. Naast de levering van oplossingen is Inter Access ook een innoverende partij op het gebied van On Demand, het leveren van ICT-diensten op afstand. En dat voornamelijk in de branches handel en industrie en in de publieke sector. Naast deze branches heeft Inter Access kennis van en ervaring met de financiële markt. Inter Access vertaalt zijn geïntegreerde visie in branchespecifieke oplossingen, ontworpen met specifieke aandacht voor beheer: Think, Build, Implement & Operate. Een helder en praktijkgericht model voor strategisch en operationeel succes.