Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave donderdag 5 augustus 2004

* STEEKPARTIJ
ROTTERDAM - Donderdagmorgen vond op de West-Kruiskade een steekpartij plaats. Hierbij raakte een 23-jarige man uit Rotterdam gewond. Het slachtoffer had onenigheid gekregen met een man. Tijdens de woordenwisseling werd de 23-jarige Rotterdammer met een mes in zijn schouder gestoken, waarna de verdachte ijlings de benen nam. Het slachtoffer werd door personeel van de AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum. Onder een op de West-Kruiskade geparkeerd staande auto, werd het mes aangetroffen en in beslag genomen. De recherche van het district Rotterdam-Centrum stelt een nader onderzoek in.


* MAN IN BEEN GESCHOTEN
ROTTERDAM - Een 19-jarige Rotterdammer werd in de nacht van woensdag op donderdag rond drie uur voor een woning aan de Indrapoerastraat door nog onbekenden in zijn been geschoten. Politiepersoneel trof de man op de kruising van de Indrapoerastraat met de Pegrimstraat op straat aan. Naar zeggen van de man zat hij voor de woning een sigaretje te roken waarna hij door inzittenden van een auto werd beschoten. De man werd gewond aan zijn bovenbeen. Hij werd overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum. De recherche van district West stelt een nader onderzoek in naar dit schietincident.


* MAN NEERGESTOKEN
ROTTERDAM - Woensdagavond werd een 54-jarige Rotterdammer in een café aan de Beukelsweg in zijn arm en onder zijn oksel gestoken. Op aanwijzingen van getuigen kon één van de twee verdachten, een 25-jarige Rotterdammer worden aangehouden. Het slachtoffer werd voor behandeling overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum. Opmerkingen over de kleding van de verdachte zou aanleiding zijn geweest voor de steekpartij. De recherche van district West stelt een nader onderzoek in naar de overige verdachte.


* CONTROLE ZWAAR VERVOER
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie hield woensdagmorgen op de noordbaan van de Rijksweg, ter hoogte van het Reewegviaduct, een controle zwaar vervoer. In totaal werden acht vrachtwagens gecontroleerd, waarbij vijf processen-verbaal werden opgemaakt voor verlopen APK, het niet dragen van de autogordel en overbelading.


* EIGENAAR HORECAZAAK OVERVALLEN EN BEROOFD

ROTTERDAM - In de nacht van woensdag op donderdag, even na middernacht, is een 39-jarige Vlaardinger, eigenaar van een pizzeria, voor zijn zaak aan de Meidoornhoek overvallen en beroofd.
De restauranteigenaar had net zijn zaak gesloten en liep naar zijn auto. Op dat moment naderde er een scooter met twee mannen. Ze droegen beiden een bivakmuts. De passagier stapte af en liep op het slachtoffer af. Hij bedreigde hem met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp en kreeg een paar klappen met het wapen. Onder bedreiging moest hij zijn portemonnee en een mobiele telefoon afgeven. Met de buit reed het tweetal weg op de scooter via de Meidoornsingel.
De recherche van het district De Noordhoek stelt een onderzoek in.