Politie Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Ede - spijtoptant levert pistool in

Publicatiedatum: 05-08-2004

Een 20-jarige man uit de gemeente Ede heeft woensdagavond een pistool ingeleverd bij de politie. De man had verklaard in een dronken bui eerder een kind met het pistool te hebben bedreigd. De ouders van het kind hadden de man voorgesteld de zaak onderling op te lossen, met dien verstande dat hij het wapen vrijwillig zou inleveren. Door de ouders is vooralsnog geen aangifte gedaan van de bedreiging. Het wapen bleek een pistool te zijn waarmee knalpatronen kunnen worden verschoten. Het wapen is door de politie in beslag genomen. Onderzoek aan het wapen zal uitwijzen of de verdachte 20-jarige bevoegd was om het in bezit te hebben. Het onbevoegd voorhanden hebben levert uiteraard een proces-verbaal op.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden

026 352 4606

---

Ede - met ruim 1,9 promille achter het stuur

Publicatiedatum: 05-08-2004

De politie in Ede heeft in de nacht van woensdag op donderdag op de Waterloweg een drankrijder van de weg gehaald die met ruim 1,9 promille achter het stuur van zijn auto zat. De bestuurder, een
32-jarige Edenaar, was bij een routinecontrole door de mand gevallen. De man werd op straat aangehouden en moest mee naar het politiebureau voor de ademanalyse. Het later gemeten promillage was ruim drieënhalf maal zoveel als wettelijk is toegestaan. Het rijbewijs van de Edenaar is ingevorderd. Naast een proces-verbaal kreeg de man een rijverbod van tien uur opgelegd. Gedurende die tijd mag de man geen enkel motorvoertuig besturen (ook geen bromfiets).

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden

026 352 4606

---

Voorthuizen - met 118 km/u over de Apeldoornsestraat
Publicatiedatum: 05-08-2004

Met een snelheid van 118 km/u raasde woensdag een bestuurder de controlepost van het verkeershandhavingsteam voorbij op de Apeldoornsestraat in Voorthuizen. Dat is een snelheidsoverschrijding van 38 km/u (vanaf 50 km/u vordert de politie het rijbewijs in). De overtreder wacht een fikse boete. Tussen 14.30 en 20.30 uur werden door het VHT in totaal 54 hardrijders geflitst op een aantal van 1850 passanten. Het VHT controleert nagenoeg dagelijks op de Apeldoornsestraat. Regelmatig voorkomende verkeersongelukken als gevolg van te hard rijden zijn de voornaamste reden van de politiecontroles.

Zelf geflitst? Kijk op www.politiegelderlandmidden.nl en klik op de pagina's van het verkeershandhavingsteam voor een overzicht van de controlewegen in de regio Gelderland-Midden. Voor een overzicht van de boetes in verband met te hard rijden zie de boetecomputer op www.openbaarministerie.nl

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden

026 352 4606