Politie Drenthe

Donderdagmorgen

Assen 05-08-2004

Geen gordel; hoofd tegen voorruit
BEILEN - Woensdagmiddag omstreeks 15.00 uur is een 35-jarige man uit Almere gewond geraakt bij een aanrijding. Hij reed in zijn auto over de Beilervaart en kwam daar frontaal in botsing met een hem tegemoetkomende 60-jarige automobilist uit Apeldoorn, die bij de Mussels linksaf sloeg. De man uit Almere liep een hoofdwond op doordat hij met zijn hoofd tegen de voorruit sloeg. De wond is in het ziekenhuis gehecht. De beide autos raakten zwaar beschadigd. (bps 04-169010)

Auto van de weg
ODOORN - Woensdagmiddag rond 17.00 uur is een 20-jarige vrouw uit Buinen gewond geraakt bij een ongeval op de Exloërweg. Ze reed daar met haar auto en raakte van de weg. Ze had haar kat bij zich in de auto zitten en wilde het dier aaien. Daarbij stuurde ze de auto de linkerberm in. Na tientallen meters in de linkerberm schampte ze een boom en ging de weg over naar de rechterberm. Daar kwam de auto tot stilstand. Om haar uit de auto te halen heeft de brandweer het dak van de auto verwijderd, waarna ze naar het Scheperziekenhuis is gebracht.(bps 04-169028)

Rijbewijs van alcomobilist ingevorderd
WEZUP - Woensdagnacht rond 1.15 uur controleerde de politie op de Brugstraat een 36-jarige man uit Schoonoord in zijn auto. Hij had gedronken. Bij de blaastest scoorde hij 525, bijna 1,3 promille. Omdat hij twee maanden geleden ook al was betrapt met drank op achter het stuur, is zijn rijbewijs nu ingevorderd. (bps 04-169094)

Drugsdealer en klanten aangehouden
EMMEN - Woensdagmiddag rond 18.45 uur kreeg de politie een melding dat er vermoedelijk gedeald werd achter een bedrijfspand aan de Weden. Daar troffen agenten een personenauto aan met drie inzittenden. Bij controle werd in de auto een hoeveelheid drugs gevonden, vermoedelijk speed en XTC-pillen. De drie zijn vervolgens aangehouden en voor een nader onderzoek ingesloten. Het gaat om twee mannen uit het Duitse Ahaus, 18 en 20 jaar oud, en een 22-jarige vrouw uit Meppen, ook Duitsland. Na een zoekactie werd, op aanwijzingen van een getuige, een 24-jarige man uit Emmen aangehouden die de drugs aan de drie zou hebben geleverd. Hij werd in de buurt aangehouden op zijn fiets. Bij een onderzoek in zijn woning werd een geldbedrag en een hoeveelheid drugs aangetroffen. Dat is in beslag genomen en deze verdachte is ook voor een nader onderzoek ingesloten. De drie Duitse verdachten zijn woensdagavond verhoord en daarop heengezonden. De 20-jarige man uit Ahaus heeft een dagvaarding meegekregen; de beide andere bleken na verhoor niet langer verdacht te zijn. (bps 04-169035)

Ernest Zinsmeyer verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdagmiddag 16.30 uur. Telefoon 0592 361127 of 06 22662875. info@politie-drenthe.nl