Ingezonden persbericht


Persbericht

Biologisch vlees op de barbecue, dat is toch logisch ...

Proeverijen met biologisch varkensvlees en excursie naar de boer

De Bio+ bus trekt er deze zomer op uit. De komende weken is de groene Volkswagenbus met ingebouwde keuken voor de ingang van tien Gelderse Plus Supermarkten te vinden en kunnen klanten vers bereid biologisch vlees proeven. Wilt u deze zomer een varken in de modderpoel zien? Bezoek dan één van de drie Gelderse biologische boeren.

"Biologisch, da's logisch...!" Maar zo logisch is dat nog niet voor elke consument. Het vlees dat onder diervriendelijke omstandigheden is geproduceerd, is namelijk nog lang niet bij iedereen bekend. Dat het puur smaakt mogen de klanten van Plus de komende weken zelf beoordelen bij de proeverij van de Bio+ bus. In de rijdende keuken van de groene Volkswagenbus maken twee koks biologisch rund- en varkensvlees klaar en delen ze de warme hapjes uit aan iedereen die dat wil proeven. Daarnaast geven de koks informatie over de kenmerken en pluspunten van biologisch vlees. En wie in de supermarkt twee pakjes biologisch vlees koopt van het merk Bio+, krijg er bij de Bio+ bus een pakje biologische achterham bij cadeau. Wilt u weten wanneer de Bio+ bus bij welke Plussupermarkt staat? Kijk op: www.bio-plus.nl.

Kijken bij de boer

Naast de proeverij van de Bio+ bus, kunnen mensen ook met eigen ogen gaan bekijken hoe een biologisch varken leeft. In de zomermaanden hebben drie biologische varkenshouders in Gelderland hun deuren opengezet voor het publiek. De boeren vertellen waarom zij gekozen hebben voor biologisch, en aan het geknor van de varkens kunt u zelf aflezen hoe prettig de dieren het vinden om op warme zomerdagen in de modderpoel te liggen, om een stal met stro te hebben en altijd vrij naar buiten te kunnen als ze daar zin in hebben.

Promotie

De proeverijen en excursies zijn georganiseerd door Biologica, de beleids- en promotieorganisatie van biologische landbouw en voeding, en door Agro Eco Consultancy met financiële steun van Provincie Gelderland. Met deze zomeractie willen de organisaties het biologische vlees in de supermarkt onder de aandacht brengen. 'Steeds meer mensen maken kennis met het goede biologische landleven, en het blijkt dat hoe meer ze weten hoe meer ze eten!', aldus Maurits Steverink, Ketenmanager Biologisch Vlees bij Biologica.

Te bezoeken biologische boeren (van tevoren even bellen):
* Harmsen, Tolweg 1, 7255 LG Hengelo, tel. (0575) 46 17 72.
* Sloetjes, Huppelseweg 21, 7105 CJ, Winterswijk Huppel, tel. (0543) 56 25 22.
* Van Leeuwen, Hennisdijk 9 A, 4116 RK Buren, tel. (0344) 57 12 78.

Einde persbericht

Meer info:

Biologica, Maurits Steverink en Annelijn Steenbruggen, tel. 030-2339970. Vraag gratis beeldmateriaal van biologische varkens aan via: www.platformbiologica.nl/varkens (klick door naar 'tekst- en beeldbank').