Politie Twente

Persberichten Politie Twente 5 augustus 2004

Rijden onder invloed

Twee automobilisten bekeurd wegens rijden onder invloed van alcohol

Enschede en Haaksbergen

Op donderdag 5 augustus omstreeks 02.05 uur controleert de politie op de Lossersestraat in Enschede een 24-jarige Hengelose automobilist. Er wordt bij hem alcohol geconstateerd waarop ze hem aanhouden. De ademanalyse aan het bureau geeft een uitslag van 1,03 o/oo. Hij krijgt hiervoor een rijverbod van 4 uur en een proces-verbaal. (04-096694) Op diezelfde dag om 01.45 uur controleert de politie op de Goorsestraat in Haaksbergen een 30-jarige Haaksbergernaar in zijn auto. Ook bij hem wordt alcoholgebruik geconstateerd. Na aanhouding blaast hij op de ademanalyse een promillage van 1,02 o/oo. Met een rijverbod van 4 uur en een transactie kan hij het bureau daarna verlaten. (04-096685)

Aangehouden na belediging

Politie houdt man aan nadat hij hen had beledigd en daarna zijn broek liet zakken

Enschede

Op donderdag 5 augustus omstreeks 01.30 uur wordt bij de politie een vechtpartij gemeld aan de Weegschaalstraat. Ter plaatse treffen zij een groep van 15 personen aan. Een van hen, een vrouw (leeftijd onbekend), verzocht de politie een drietal mannen uit haar woning te verwijderen. Er werd een damesfeestje gehouden en de heren waren daarbij niet welkom. Onderling had het heerschap ook nog eens ruzie met elkaar gekregen, waarbij door een 29-jarige man uit Balkbrug een klap was uitgedeeld. Een en ander gebeurde nadat de nodige alcohol was genuttigd. De politie suste het geheel en ging daarop weer weg. De politie bleef echter in de buurt en ging kort daarna een kijkje nemen. Zij werden toen uitgejouwd door de 29-jarige man uit Balkbrug. Hij beledigde de politiemensen en trok vervolgens zijn broek naar beneden en toonde daarbij zijn geslachtsdeel aan de politiemensen. Deze hielden daarop de 29-jarige aan, waarbij hij verzet bood. Vervolgens is hij opgesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (04-096689)

Aanhouding wegens zware mishandeling

Man aangehouden nadat hij zijn vrouw ernstig heeft mishandeld

Enschede

Op woensdag 4 augustus omstreeks 22.00 uur wordt bij de politie een mishandeling gemeld van de bewoonster van een woning aan de Stevenfennestraat. Voor de woning wordt de politie opgewacht door de vader van het slachtoffer, die hen de woning binnenlaat. In de woning treft de politie de 29-jarige bewoonster hevig bloedend uit haar hoofd aan. Het slachtoffer wordt met spoed naar het ziekenhuis overgebracht. De familie die bij haar aanwezig is meldt dat de echtgenoot haar dit heeft aangedaan. Hij zou zich met zijn kinderen op de bovenverdieping ophouden. De politie houdt daarop de 45-jarige man op de bovenverdieping aan voor poging tot doodslag. De verdachte is voor nader verhoor opgesloten. Voor opvang van de kinderen wordt gezorgd. De politie stelt een onderzoek in. (04-096640)

Aanhouding na vernieling

Vrouw vernielt een ruit van de woning van haar buurvrouw

Enschede

Op donderdag 5 augustus omstreeks 00.20 uur wordt bij de politie melding gedaan van vernieling van een ruit bij een woning aan de Bentelobrink. Zij treffen daar in de tuin achter de woning een 34-jarige Enschedese vrouw aan. Ze staat bij de ingeslagen ruit van de achterdeur. Het betreft de woning van haar buurvrouw en deze is met vakantie. Ze verklaart dat ze de ruit had ingeslagen om in de woning te kunnen. Ze zocht een tijdelijke schuilplaats. De vrouw is aangehouden en voor nader verhoor opgesloten. (04-096667)

Aanhouding na vernieling

Aangehouden man blijkt in bezit van softdrugs

Enschede

Op woensdag 4 augustus omstreeks 18.30 uur krijgt de politie een melding van vernieling aan het Stationsplein. Ze treffen daar een getuige aan die een man vast houdt. Volgens de getuige had deze man kort daarvoor geld in de drankautomaat geworpen en daarvoor geen frisdrank gekregen, waarop de man zijn woede koelde op de automaat en het gehele front vernielde. De politie hield de verdachte, een 35-jarige uit Wolfsburg (Dld.) aan. Aan het bureau trof de politie in de kleding en tas van de verdachte een hoeveelheid softdrugs, totaal 19 gram weed en 10 gram hasj. Deze zijn in beslag genomen ter vernietiging. De verdachte kon na verhoor met een dagvaarding het bureau weer verlaten. (04-096594)

Aanhoudingen na diefstal

Tweetal aangehouden nadat ze parkeermeter wilden stelen

Enschede

Op donderdag 5 augustus omstreeks 04.16 uur kreeg de politie een melding dat aan de Minkgaarde twee knapen bezig zijn een parkeermeter te slopen. Ter plaatse zagen zij twee jongemannen inderdaad bezig met een parkeermeter. Met behulp van een breekijzer had het duo de stenen rondom de meter verwijderd en de parkeermeter met kilo's zware voet uit de grond weten te halen. Met een klein winkelwagentje (met vlaggetje) waren zij voornemens de meter mee te nemen. Zover kwam het echter niet, want bij het zien van de politie staakten zij hun werkzaamheden en gingen er van door. Een tweede politiesurveillance naderde vanuit de richting Oude Markt en kon het tweetal aan de Noorderhagen aanhouden. De twee verdachten, beiden Enschedeërs van 20 en 21 jaar zijn voor nader verhoor opgesloten. (04-096706)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --