Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


5 augustus 2004


Waterschade


De politie heeft woensdagmiddag bij een woning in Beekbergen een thermopane ruit uit de sponning moeten halen om zo in de woning te kunnen komen. De bewoners waren op vakantie en van de bovenverdieping liep water via de gevel aan de voor- en achterzijde naar buiten. Eenmaal binnen vonden agenten al snel de oorzaak van de wateroverlast. Op zolder bleek de vulslang van de centrale verwarming te zijn gesprongen, terwijl er nog druk op de slang stond. De hele bovenverdieping stond onder water, terwijl het water ook via de eerste verdieping de woonkamer instroomde. Al met al een behoorlijke schade aan de woning. Gelukkig kon de bewoner op zijn vakantieadres (in Nederland) worden bereikt en hij heeft zijn vakantie noodgedwongen onderbroken. Overigens is de ruit na afloop door een glaszetter weer netjes teruggezet in de sponning.


Aanrijding met letsel tussen personenauto en fiets


Apeldoorn, kruising Texandrilaan / Laan van Spitsbergen
Betrokkene 1: 72-jarige inwoner van Arnhem (automobilist)
Betrokkene 2: 37-jarige inwoner van Apeldoorn (fietser)


Betrokkene 1, rijdend over de Texandrilaan, komend uit de richting Bructerenlaan verleende op woensdag 4 augustus 004, omstreeks 15.10 uur geen voorrang aan de voor hem van rechts komende betrokkene 2. Door het ongeval raakte betrokkene 2 zodanig gewond, dat hij per ambulance is overgebracht naar het ziekenhuis. Na behandeling kon hij weer naar huis.


Met drank op tegen boom


De politie heeft vanwege het rijden onder invloed het rijbewijs van een 46 jarige inwoner van Apeldoorn ingenomen.
De man botste op 5 augustus 2004, om 03.40 uur met zijn auto tegen een boom op de Prins Willem-Alexanderlaan in Apeldoorn. Hij raakte hierbij gewond en werd door de ambulance-dienst overgebracht naar het ziekenhuis. Daar werd een bloedproef van de man afgenomen. Agenten hebben zijn rijbewijs ingenomen. De auto raakte zodanig beschadigd, dat het kentekenbewijs is ingenomen. De auto moest worden afgesleept.


Diefstal auto


De politie heeft een aangifte opgenomen van diefstal van een personenauto.
De auto stond op 4 augustus 2004 geparkeerd op een parkeerplaats aan de Parelvisserstraat in Apeldoorn. Het betreft een groene Volvo S40, voorzien van het kenteken ZH-XV-73.


Diefstal caravan


De politie heeft een aangifte opgenomen van diefstal van een caravan.
De caravan stond afgesloten met een disselslot aan de Reeenstraat, klaar om mee te gaan op vakantie. Het betreft en KIP-caravan voorzien van het kenteken WJ-39-SF.


Diefstal uit woning


In de nacht van 4 op 5 augustus 2004 is een diefstal uit een woning gepleegd bij een woning aan de Hovenlaan in Apeldoorn. Hoewel de dader door de bewoner werd overlopen, zag deze toch kans om elektronische apparatuur en geld weg te nemen en zelf te ontkomen.


Dronken persoon aangehouden


De politie trof in de nacht van 4 op 5 augustus na meldingen op de Miggelenbergweg een man in diepe slaap aan. Agenten roken dat de man gedronken had, maar hij was bijna niet wakker te krijgen, zelfs op pijnprikkels werd niet gereageerd. Uiteindelijk kwam hij toch uit zijn roes. Hij is overgebracht naar het politiebureau om zijn verdere roes in de cel uit te slapen. Een proces-verbaal wordt tegen de man opgemaakt vanwege openbare dronkenschap.


Snelheidscontrole


De politie heeft op de Europaweg in Apeldoorn een snelheidscontrole gehouden. Van de 962 passanten reden er 64 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 81 km/h, terwijl daar 50 km/h is toegestaan.


Einde berichten


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --