Politie Zuid-Holland-Zuid

5/8 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

05-08-2004 - Persberichten district II

CONTROLE
GORINCHEM- Tijdens een snelheidscontrole met de fotoradar op de Arkelse Onderweg hebben politieagenten 36 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die te snel reden. Ze hielden de controle op woensdagmorgen, 4 augustus 2004, van 07.50 tot 09.50 uur. In totaal werden 310 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 80 km/uur.

PAPENDRECHT- Tijdens een snelheidscontrole met de zogenaamde laserpatrol op de Noordhoek hebben politieagenten 7 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die te snel reden. Ze hielden de controle op woensdag, 4 augustus 2004, van 11.30 tot 13.30 uur. In totaal werden 65 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 71 km/uur. Overtreders werden staande gehouden en kregen direct een bekeuring.

OUD-ALBLAS- Tijdens een snelheidscontrole met de zogenaamde laserpatrol op de Zijdeweg hebben politieagenten 30 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die te snel reden. Ze hielden de controle op woensdag, 4 augustus 2004. In totaal werden 267 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 124 km/uur. Overtreders werden staande gehouden en kregen direct een bekeuring.

FLATSCREEN
SLIEDRECHT- Een 42-jarige man uit Den Haag is door politieagenten aangehouden wegens diefstal van een flatscreen. Dit gebeurde op woensdagmiddag, 4 augustus 2004, omstreeks 13.30 uur, bij een bedrijf aan de Lelystraat. Een personeelslid miste van achter de balie de flatscreen. Hij zag de man weglopen. Onder zijn jas had hij het beeldscherm verstopt. Hij had de stroomdraad doorgeknipt met een tang die hij bij zich had. Hij werd vastgehouden tot de politie er was. Bij de man was een vrouw welke wist te ontkomen in een rode personenauto. Ondanks een zoekactie werd de vrouw niet aangetroffen. Politieagenten namen de verdachte mee naar het bureau en sloten hem in. De verdachte is vooralsnog niet erg spraakzaam. Hij is in verzekering gesteld. De politie zet het onderzoek voort.

VROUW GESLAGEN GETUIGEN GEZOCHT
SLIEDRECHT Een 19-jarige vrouw uit Sliedrecht is op 4 augustus op de Hobbemastraat door een onbekende vrouw in haar gezicht geslagen. De 19-jarige gaf haar echtgenoot aanwijzingen bij het inparkeren van hun auto en beiden raakten in discussie met een bekende man die beweerde dat bij het inparkeren zijn auto was geraakt. De onbekende vrouw kwam aanlopen en begin zich met deze discussie te bemoeien. Ze sloeg de 19-jarige plots op haar gezicht waarbij ze een tand door haar lip kreeg, een beurse wang opliep en duizelig raakte. De onbekende vrouw liep daarop weg.
De Politie Zuid-Holland-Zuid komt graag in contact met getuigen van dit incident en vraagt hun te bellen met 0900-8844 (lokaal tarief).

AUTO BESCHADIGD GETUIGEN GEZOCHT
SLIEDRECHT De Politie Zuid-Holland-Zuid is op zoek naar getuigen van een aanrijding waarbij een rode Mazda MX5 over de gehele lengte van de auto beschadigd raakte. Dit vond plaats op de Leeghwaterstraat op het parkeerterrein van de IKEA tussen 14.15 en 15.15 uur. De veroorzaker heeft zich niet gemeld bij de eigenaresse of de politie. Getuigen kunnen bellen naar 0900-8844 (lokaal tarief).

BRAND
HARDINXVELD-GIESSENDAM - Donderdagmorgen 5 augustus omstreeks 9.15 uur, brak er brand uit in een schuur van een woning aan de Buitendams. Om 10.00 uur was de brandweer de brand meester. Bij de brand gingen een caravan, die in de schuur gestald stond, en een auto in vlammen op. Er werden ook enkele knallen gehoord, die waren vermoedelijk van gasflessen. Ook twee aangrenzende woonhuizen liepen aanzienlijke schade op. Eén woonhuis, dat op dat moment verbouwd werd, raakte dermate zwaar beschadigd dat de bewoner (24) er (voorlopig) niet in terug kan. Hij was bezig met een verbouwing en woonde tijdelijk in de caravan. Op dit moment wordt bekeken of de bewoonster (33) van het tweede pand wél terug kan in haar woning. De bewoners worden opgevangen door medewerkers van Salvage. Bij de brand kwam ook asbest vrij, hierdoor moesten omwonenden deuren en ramen gesloten houden. Omdat de opruimwerkzaamheden nog enige tijd gaan duren, blijft de Buitendams voorlopig, in ieder geval enkele uren, afgesloten.