Politie Zuid-Holland-Zuid

5/8 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

05-08-2004 - Persberichten district I

WINKELDIEFSTAL
DORDRECHT- Een 19 jarige vrouw uit Dordrecht is aangehouden wegens winkeldiefstal. Dit gebeurde op woensdagmiddag, 4 augustus 2004, omstreeks 12.45 uur, in een winkel aan de Merwedestraat. De vrouw stal snoep en ondergoed ter waarde van 11,50 euro. Ze werd op heterdaad betrapt door een beveiligingsbeambte. Politieagenten namen haar mee naar het bureau. Daar bleek dat zij nog 28 dagen moest zitten voor een ander feit. Ze werd ingesloten en kreeg een dagvaarding voor de winkeldiefstal.

ALCOHOL
DORDRECHT Een 30-jarige automobilist uit Dordrecht is op 5 augustus op de Krispijnseweg aangehouden. Hij had veel te veel drank op. Hij kreeg een rijverbod van acht uren en zijn rijbewijs is ingevorderd.

EENDEN
HENDRIK-IDO-AMBACHT Een 18-jarige bromfietsster uit Hendrik-Ido
-Ambacht is op 4 augustus gewond geraakt toen zij tegen de auto van 26-jarige plaatsgenote reed. Dit gebeurde op de Vrouwgelenweg waar de 26-jarige stilstond voor een paar overstekende eenden. De 18-jarige bezeerde bij de aanrijding haar knieën.

MAN BEROOFD
DORDRECHT Een 30-jarige man uit Dordrecht is op 4 augustus slachtoffer geworden van een beroving. Rond 00.30 uur liep de man op de Patersweg bij de kruising met de Vermeerstraat toen plots twee mannen naar hem toe renden en van hem zijn geld eisten. Een derde man voegde zich op een brommer bij hen. Hij had een mes bij zich. Het slachtoffer werd gedwongen zijn portemonnee, sleutels en sierraden af te geven. Hij liep een pijnlijke duim op. De twee mannen en de bromfietser maakten zich vervolgens uit de voeten.
De Politie Zuid-Holland-Zuid komt graag in contact met getuigen van deze beroving vraagt hun te bellen met 0900-8844 (lokaal tarief).

VROUW BEROOFD
DORDRECHT - Een 35-jarige vrouw uit Dordrecht is op 4 augustus op de Stadspolderring ter hoogte van het oude winkelcentrum beroofd van haar tas. Dit gebeurde tussen 15.30 en 16.15 uur. Ze reed op dat moment op de fiets met haar dochter achterop toen twee jongens op een scooter haar passeerden. De achterste jongen griste de tas weg uit het fietsmandje voor op de fiets en reden weg. De vrouw mist naast haar tas, diverse pasjes, sleutels, een bril en haar portemonnee. De Politie Zuid-Holland-Zuid komt graag in contact met getuigen van deze beroving vraagt hun te bellen met 0900-8844 (lokaal tarief). De politie raadt fietsers en bromfietsers dringend aan geen waardevolle spullen te vervoeren op een manier waarbij anderen ze gemakkelijk weg kunnen pakken. Denk hierbij aan open (brom)fietsmandjes, niet-afgesloten (brom)fietstassen en dergelijke.