1e persbericht van donderdag 5 augustus 2004

Eindhoven 05-08-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachte aangehouden na vernieling

Op de achterplaats van zijn woning in Eindhoven - Strijp is woensdag rond 15.20 uur een 31-jarige Eindhovenaar aangehouden. De verdachte zou kort voor zijn aanhouding een deel van de schutting van de buren omver hebben getrapt. De man is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachte van bedreiging aangehouden

Op de Veldmaarschalk Montgomerylaan is woensdag rond 19.00 uur een 28-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt verdacht van het bedreigen met een mes van een 35-jarige Eindhovenaar. Dit is gebeurd in de woning van het slachtoffer in Eindhoven Strijp op 23 juli. Het slachtoffer is de nieuwe vriend van de ex-vriendin van de verdachte. De verdachte zou die avond de woning binnengedrongen zijn nadat zijn 23-jarige Helmondse ex-vriendin de deur had geopend. De man is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Verdachte met gestolen vlag aangehouden

Op de John F Kennedylaan is donderdag rond 1.00 uur een 22-jarige Eindhovenaar aangehouden. De politie zag de man op het kermisterrein met een vlag rondlopen. De vlag bleek weggenomen te zijn vanaf een terras op de kermis. De verdachte is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachten aangehouden na stelen van halsketting

Op het Stationsplein zijn donderdag rond 1.30 uur een 23-jarige Amsterdammer en een 21-jarige Rotterdammer aangehouden. Zij worden verdacht van het wegnemen van een gouden halsketting van een 19-jarige Eindhovenaar kort voor hun aanhouding. Het slachtoffer stond op het Stationsplein toen hij plotseling werd omringd door een aantal mannen. Eén van hen trok de ketting van zijn nek. Toen het slachtoffer de man hierop aansprak werd hij in zijn gezicht geslagen. Bij de aanhouding gooide de Rotterdammer iets in een prullenbak. Dit bleek de ketting te zijn. Bij de Amsterdammer werden veertien bolletjes met vermoedelijk cocaïne aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen. Onderzocht wordt om welke stof het precies gaat. Beide verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Aanhouding na sabotage blaastest

Een 25-jarige inwoner van Bezons (Frankrijk) is donderdagmorgen om 00.38 uur op de Keizersgracht aangehouden. Bij een controle bleek dat de man onder invloed was. Hij saboteerde echter tot tweemaal toe de ademanalyse. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het bureau. Omdat de man ook niet in het bezit was van geldige papieren is hij ingesloten en zal hij worden overgedragen aan de vreemdelingenpolitie.

Eindhoven: Aanhouding op heterdaad

Een 25-jarige Eindhovenaar is donderdagmorgen om 04.12 uur in een pand aan de Lardinoisstraat aangehouden. Getuigen hadden de politie gebeld met de mededeling dat er een ruit vernield was. Toen de politie ter plaatse in het pand ging kijken troffen ze de verdachte aan. Deze had zich in een wc opgesloten. Hij is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Verdachte van heling aangehouden

Woensdagavond om 22.10 uur is op de Waldeck Pyrmontstraat een 33-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. De man wordt verdacht van heling van een bromfiets. Hij is voor onderzoek ingesloten. De bromfiets is inbeslaggenomen en voor onderzoek veilig gesteld.

Helmond: Onder invloed

Op de Zuid Koninginnewal is donderdag rond 4.00 uur een 28-jarige automobiliste uit Helmond aangehouden. De vrouw had gedronken. Bij haar werd een promillage van bijna 1,40 gemeten. Haar rijbewijs werd ingevorderd en tegen haar wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Verdachte van diefstal aangehouden

Op de Vondellaan is woensdagavond om 18.30 uur een 59-jarige inwoner van Helmond aangehouden. De man wordt ervan verdacht op 2 augustus een diefstal uit een appartementencomplex aan de Callenburgh te hebben gepleegd. Hij is voor onderzoek ingesloten.

Aarle Rixtel: Auto tegen boom

Op de Lieshoutseweg is donderdag rond 00.30 uur een 34-jarige automobilist uit Aarle Rixtel de controle over zijn stuur verloren. De man botste net na een bocht tegen een boom. Hij is met verwondingen aan zijn schouder naar het Elkerliekziekenhuis gebracht.

Maarheeze: Vader en zoon mishandeld

Bij een tankstation aan de A2 zijn donderdag rond 1.00 uur een 20-jarige inwoner van Afferden en zijn 55-jarige vader mishandeld door vier onbekende mannen. Vader en zoon stonden binnen in het tankstation en zagen dat een aantal mannen spullen aan het wegnemen waren. Plotseling stapt één van de vier mannen op de zoon af en slaat hem. Hierop ontstond een vechtpartij tussen vader, zoon en de vier mannen. De vader werd met een schroevendraaier gestoken en hij werd geraakt door een stuk tegel waarmee de mannen gooiden. Hij liep een snijwond op aan zijn pols en verwondingen aan zijn arm. De zoon klaagt over een pijnlijke schouder en hand. Eén van de verdachte is tijdens zijn vlucht de snelweg overgestoken. De andere drie zijn in een donkerkleurige kleine auto weggereden richting Weert. De daders hebben een lichtgetinte huidskleur en donkerkleurig opgeschoren haar dat aan de voorkant op het hoofd iets langer is en krult. Opvallend was dat één van de mannen een stevig postuur had en groter was dan de andere drie. Hij is naar schatting 1.80 meter lang en de andere drie zijn tussen de 1.60 en 1.70 meter. Eén van hen droeg een gele driekwarts broek en een geel shirt.

Veldhoven: Aanhouding na verkeersovertredingen

Donderdagmorgen om 00.03 uur is op de Poort een 22-jarige bromfietser uit Eersel aangehouden. Hij werd na een korte achtervolging tot stoppen gedwongen. Door de politie was gezien dat de bromfietser verschillende keren met hoge snelheid door rood reed. Toen de politiemensen hem wilde laten stoppen probeerde hij te ontkomen. De verdachte is overgebracht naar het bureau en na verhoor heengezonden. Zijn bromfiets is inbeslaggenomen.