ESSO NEDERLAND

Esso lanceert primeur in België

Als eerste in België maakt Esso het mogelijk om naast de gangbare betaalkaarten ook met Visa, Mastercard en Maestro 24 op 24 uur buiten aan de pomp te betalen. Bovendien maakt deze gloednieuwe technologie het, met name op de onbemande Esso Express-stations, ook voor buitenlandse klanten mogelijk om gemakkelijker in België te tanken. Momenteel wordt dit systeem op de Esso-stations in België geïmplementeerd.

Naast deze primeur introduceerde Esso in België recent nog een aantal nieuwigheden.

Zo werd op alle Belgische Esso-stations een nieuw systeem geïnstalleerd dat de kaartgegevens on-line via satellietverbinding controleert en autoriseert. Hierdoor worden fraudepogingen onmiddellijk gedetecteerd en worden betreffende kaartgegevens gecommuniceerd aan het hele Europese Esso-netwerk.

Ook nieuw is pay@pump. Concreet betekent dit dat aan elke pomp een betaalterminal met touchscreen werd geïnstalleerd waarmee klanten direct met een kaart kunnen betalen. Pay@pump brengt voor de klant tal van voordelen met zich mee zoals een snellere doorstroming op het voorterrein, geen wachttijden aan de betaalterminal en een verhoogde veiligheid omdat de klant steeds bij zijn wagen kan blijven. Momenteel beschikken alle onbemande Esso Express-stations in België en een groeiend aantal bemande Esso-benzinestations over deze technologie.

Nog dit jaar worden op alle overige Esso-benzinestations alle betaalterminals buiten vervangen door een hypermoderne terminal.

[