Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Politici Noord Ierland scharen zich achter Fathers 4 Justice

3 Augustus jl. werd geschiedenis geschreven in Belfast tijdens een bijeenkomst in het Landsdowne Court Hotel in Belfast, georganiseerd door de controversiele actie groep Fathers 4 Justice (F4J).

Voor de eerste maal ooit woonden vertegenwoordigers van ALLE grote politieke partijen in de provincie (DUP, PUP, SDLP, Sinn Fein, Alliance en de UUP) dezelfde bijeenkomst bij en schaarden zich achter de groep die strijdt voor het Recht van het Kind op een doorlopende relatie met beide ouders, en hun familie, na een scheiding of beëindiging van een relatie. De bijeenkomst werd bijgewoond door de oprichter van F4J Matt O'Connor welke meldde dat de overeenkomst tussen de partijen een "Een sprank van hoop voor alle kinderen en fatsoenlijke ouders in deze provincie" was. De bijeenkomst, welke een 50 tal toeschouwers trok, hoorde hoe de politici hun "Volledige Steun" aan de actiegroep aanbood. Patricia Lewsley (SDLP MLA) vertelde de bijeenkomst dat zij toegewijd zijn om dwingende wetgeving erdoor te krijgen zodra het Noord Ierse parlement opnieuw is geïnstalleerd.

F4J Noord Ierland co-coördinator Russell Leecocke uit Randalstown zei " Ik ben zeer verheugd dat de politici van de provincie hun geschillen opzij hebben gezet ten behoeve van onze kinderen. Elke partij heeft ons hun ONVOORWAARDELIJKE STEUN gegeven" Verklaringen van deze steun werden tijdens de bijeenkomst door de politici ondertekend.

De woordvoerder van F4J Nederland meldde: "Het is hartverwarmend om te zien dat politici hun geschreven steun geven aan gelijkwaardigheid ouderschap. Als alle politici in Noord Ierland hun geschillen opzij kunnen zetten voor alle kinderen, wanneer zullen de Nederlandse politici dan zover zijn dat zij hetzelfde kunnen doen? Er is geen excuus om de huidige crisis in de Nederlandse Familie wetgeving te laten voortduren". In Nederland verliezen 25 kinderen per dag onder dwang en permanent het contact met een ouder (in de meeste gevallen de vader) en de helft van hun familie als direct gevolg van het voortdurend falen van de familie wetgeving, de Kinderbescherming en de geheime familie rechtbanken.

Fathers 4 Justice heeft brede bekendheid verworven na recente in het oog lopende stunts, inclusief de nu beroemde "FunPowder Plot" toen zij een aantal weken geleden Premier Tony Blair raakten met een condoom gevuld met paars poeder .

EIND
Fathers 4 Justice is Wereld's grootste actie groep voor gelijkwaardig ouderschap met meer dan 10 000 geregistreerde leden in het Verenigd Koninkrijk en met afdelingen in Australië, Canada en Nederland. De groep hoopt komende herfst een afdeling op te richten in de Verenigde Staten.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de woordvoerder van F4J NOORD IERLAND via +44 774 5574 478 of met de woordvoerder van F4J NEDERLAND via 06 48863239 of pers@f4j.nl Achtergrondinformatie over F4J is ook te vinden via de website www.f4j.nl Foto zie attachment - voor meer foto's kunt u een verzoek richten aan pers@f4j.nl