SMU

Smu-online.nl voor uitleg over CAO voor Uitzendkrachten

Uitzendondernemingen die geen lid zijn van de ABU maar die zich wel moeten houden aan de CAO voor Uitzendkrachten 2004 - 2009, kunnen met vragen terecht op www.smu-online.nl. Op deze site wordt tekst en uitleg gegeven over de bepalingen uit de CAO die sinds 1 augustus 2004 voor duizenden uitzendondernemingen in Nederland gelden. Via de site kan de CAO-tekst gedownload worden en kunnen vragen worden gesteld aan een team van deskundigen.

Uitzendondernemingen in heel Nederland moeten zich sinds de algemeenverbindendverklaring op 1 augustus 2004 houden aan de afspraken die in de CAO voor Uitzendkrachten 2004 - 2009 gemaakt zijn tussen de ABU (Algemene Bond Uitzendondernemingen), FNV Bondgenoten, CNV Dienstenbond en De Unie. De website www.smu-online.nl is geactualiseerd en uitgebreid om ongeorganiseerde ondernemingen hulp te bieden bij het toepassen van de CAO voor Uitzendkrachten.

De site geeft een gratis algemene introductie over de CAO en de bepalingen die voor de uitzendondernemingen gelden. Tegen betaling is een uitleg van de verplichte bepalingen in te zien en kunnen vragen worden voorgelegd aan deskundigen. De informatie op de site wordt regelmatig ververst en blijft derhalve voortdurend actueel.

Evenals bij de vorige algemeenverbindendverklaring kunnen uitzendkrachten en uitzendondernemingen via de website melden wanneer de CAO voor Uitzendkrachten onjuist wordt toegepast. Voor de afhandeling van klachten is de stichting SNCU opgericht. Deze stichting houdt ook zelf actief toezicht op de naleving van de CAO en de algemeenverbindendverklaring.

Voor de redactie,