Ingezonden persbericht


Elke dinsdag: 18:00 Vegetarisch eetcafé
Elke donderdag: 18:00 Vegetarisch eetcafé
Elke zaterdag: 14:00 Schism infoshop + Kraakspreekuur Elke zondag: 18:00 Vegetarische dagschotel

---------------------------------

Zondag 1
Filmhuis Pasthéi: Hundstage

Een hittegolf teistert Wenen en de gemoederen lopen hoog op. Luierend in zwemkleding of in ondergoed proberen zes bewoners van een buitenwijk de warmte te weerstaan. De oude weduwnaar die zijn huishoudster voor zich laat strippen. Het gescheiden echtpaar dat elkaar haat. De gefrustreerde alarmverkoper. Een verlopen schone met haar opvliegende vriendje. De geestelijk gehandicapte vrouw die automobilisten teistert. En de vrouw van middelbare leeftijd met haar jonge minnaar. 's-Nachts komt pas echt het slechtste in hen naar boven. Het resultaat is een provocerende tentoonstelling van menselijke gebreken die op ongenaakbare wijze de grens tussen het publieke en het privé-domein slecht. Achter de muren van een fris geschilderde, keurig onderhouden gevel gaan agressie, leed, onmacht en ongeremde wellust schuil.

Director: Ullrich Seidl * 2001 * 121 min. * Drama * Language: German with Dutch subtitles

Aanvang 21.00 uur Entree 1,70
Maar voor deze spannende film natuurlijk eerst lekker eten bij het ACU voor maar 3,50!!! (eetcafé van 18.00 ­ 19.30, reserveren op 030-2314590)

Aanvang: 21:00 * Entreé: 1,70

---------------------------------

Donderdag 5
De Lynch: DJ's Bone & Hipster

Aanvang: 22:00 * Entreé: gratis

---------------------------------

Vrijdag 6
Vitamine ACU: DJ Das Bob

DJ Das Bob zal in het kader van een gezonde en voedzame Vitamine ACU-avond een speciaal driegangen menu serveren waarin alle ingrediënten voor een onvergetelijke dans-marathon (d.w.z. pop/punk/dance/rock/jaren '70-'80-'90) verenigd zullen zijn. Het voorgerecht zal jullie op subtiele wijze naar de dansvloer lokken, waarna het hoofdgerecht de honger naar dansbare plaatjes op vakkundige wijze zal stillen. En als jullie denken dat er echt geen plaatje meer bij kan, dan zal het toetje (Kylie/Boris/Lemmy?) voor de definitieve genadeklap zorgen!

Aanvang: 22:30 * Entreé: 2,-

---------------------------------

Zaterdag 7
Revolution Summerfest (6 bands, 2 films)


* A Light in the Attic

* Fallen into Ashes

* Eaves

* Omission

* From Monument to Masses

* HK

+ Film "Instrument", docu over Fugazi

Voor hen die niet op vakantie zijn, voor wie meerdaagse festijnen even niet zijn weggelegd, maar eigenlijk vooral voor iedereen die gewoon zin heeft in een festivalletje op ACU formaat, het Revolution Summer Fest 2004 met bands, film en wellicht een stukje inspiratie. Wellicht het begin van een mooie traditie? Laten we het hopen! 's Middags wordt als eerste de documentaire "Instrument" van filmmaker Jem Cohen vertoond. De documentaire draait om de diy-punkrock band Fugazi en bevat film-materiaal uit een periode van ruim 10 jaar. De film bestaat onder andere uit live beelden van talloze concerten, interviews met bandleden, oefenruimte-sessies en veel meer en is niet alleen voorbehouden aan fans van de band, maar is interessant voor iedereen die wat op heeft met de diy-en punkrock-cultuur. Tussen de bands door draaien we de documentaire "Beyond the Screams", gemaakt door Martin Sorrondeguy, die voor velen waarschijnlijk bekend is als zanger van de punkband Los Crudos. De docum entaire duurt een half uur en schetst een sterk en inspirerend beeld van de Latino punk scene in de VS en de diy-beweging. Aan bands kun je het volgende verwachten: A Light In The Attic (VS) is opgericht door ex-leden van Yaphet Kotto en Suicide Nation en speelt zware en donkere hardcore. From Monument To Masses (VS) combineert het rockende van een band als Fugazi met meer uitgesponnen postrock-achtige passages. In plaats van zang maakt de band gebruik van (voornamelijk) politieke samples. Fallen Into Ashes (Hongarije) is een newschool hardcoreband, denk aan Newborn maar met een tikkie meer metalinvloeden. Stel je voor dat the Dillinger Escape Plan en Zegota samen de studio in zouden duiken en je hebt misschien een beeld van HK (Frankrijk): intense en chaotische hardcore met gevoel. Eaves (Duitsland) speelt een mix van newschool en screamo-hardcore en doet dat vol overtuiging. Omission is een relatief nieuwe Nederlandse band met ex-leden van oa Betercore en Daily Fire. Verw acht moderne oldschool hardcore in het straatje van American Nightmare en Modern Life Is War.

Na afloop van de bands is er een uitermate swingende afterparty, die de revolutie dan echt zal moeten gaan inluiden. De DJ is nog niet bekend, maar ga er gerust van uit dat een klapper van het formaat Tiesto zal zorgen dat de voetjes van de vloer gaan tot in de kleine uurtjes op een postmoderne mix van alle muziek die maar voor handen komt.

Aanvang: 15:00 * Entreé: 8,-

---------------------------------

Donderdag 12
DICHTERBIJ Dichtavond met allemaal hele hippe dichters

U zult het haast niet geloven, maar poezie is ontzettend hip. Dat lazen we tenminste in de Marie Clair van vorige maand. DICHTERBIJ stond ook vermeld in hun agenda en ja dat verwacht je niet. Na het lezen van zoiets heb je alleen twee keuzes: kappen met de dichtavonden of écht hip worden. Kappen doen we niet, vooral niet na de gave en strijdvaardige editie van juni, dus wordt het de laatste. Er is al telefonisch contact geweest met verschillende image-builders, we hebben al een paar dagen een styliste rondlopen die alle vrijwilligers apart neemt om ze om te toveren tot ware trendsetters en de kroeg-en zaaldesign zal worden gedaan door klusman Ad in samenwerking met Jan de Bouvier. Op de avond zelf zullen natuurlijk ook dichters aanwezig zijn, echter zijn we er nog niet helemaal over uit welke dichters nu het beste bij onze nieuwe image passen. We hebben tot nu toe het Friese literaire wonderkind TSEAD BRUNJA op onze lijst staan met zijn waanzinnig professionele en mooie gedic hten en Eurodusnie LOTTE die menig jurylid op verschillende poetryslams heeft weten doen opkijken. Nu nog zien of de andere twee gave dichters ook door de kritische test van de imagecommissie heenkomen. Kom dus DICHTERBIJ om jezelf aan te vullen met vette hippe poetische dope en achteraf met heerlijke drankjes van de Cocktailbar from Hell.

Aanvang: 20:30 * Entreé: gratis

---------------------------------

Donderdag 12
Summerdarkness pre-party

Alszijnde de Summer Darkness pre-party, staat de Lynch in het teken van dit Gothic festival. Vanavond dan de warming-up in het ACU, waar de gemeenste, donkerste en meest extreme cocktails worden geserveerd, terwijl DJ Pruttelpower en DJ Distortedchaos je laten dansen op industrial, electro, EBM en Synthpop (a cybergothic warming up). Breng je verzoekjes mee!!

Meer info over dit Gothic event op www.summerdarkness.nl.

Aanvang: 22:00 * Entreé: gratis

---------------------------------

Vrijdag 13
Vitamine ACU: DJ Roos

De gezondste disco van Utrecht biedt je de schijf van vijf! Bestaande uit Rock-Punk-Metal, Alternatief, Gothic-Wave, Commercieel, '70-'80 en '90ties biedt deze disco je elke week een uitgebalanceerd danssupplement tot in de vroege uurtjes! DJ Roos laat het niet in de soep lopen en zal een perfecte danscocktail samenstellen!

Aanvang: 22:30 * Entreé: 2,-

---------------------------------

Zaterdag 14
Summerdarkness black memories party

Nog niet moe, geen zin om te slapen, even bijkomen van de lange dag of gewoon zin een lekkere snack? Vanaf 23.00 uur is het Chill Out Café open met nachtelijke snacks en is de 'CocktailBar from Hell' weer present voor speciale cocktails. Er kan ook gedanst worden want DJ Pruttelpower, DJ sL!m en Lady le Fay draaien late '80 - early '90 gothic, industrial en electro. Neem je eigen verzoekplaten mee!

vanaf 22.00 tot 04.00

Aanvang: 22:00 * Entreé: gratis

---------------------------------

Zondag 15
Filmhuis Pasthéi: Kill Bill vol. 1

Ex-huurmoordenaar The Bride (bijnaam Black Mamba) ontwaakt na een vijfjarige diepe coma. Als enige overlevende van de slachtpartij die Bill tijdens haar huwelijksplechtigheid heeft laten aanrichten, zint ze op wraak. Bloedwraak, want ook haar ongeboren dochtertje heeft de aanval niet overleefd. Van het ziekenhuis gaat ze recht op haar doel af: haar vroegere collega's van 'The Deadly Viper Assassination Squad'. Eén na één zal ze hen besluipen en haar krachten met de hunne meten, om dan finaal met Bill af te rekenen.

Director: Quentin Tarantino * 2003 * Action * 111 min. * Language: English with Dutch subtitles

Aanvang: 21:00 * Entreé: 1,70

---------------------------------

Woensdag 18
Femicafe

Aanvang: 20:00 * Entreé:

---------------------------------

Donderdag 19
De Lynch & Cocktailbar From Hell: De Kempo Twins

De Kempo Twins have arrived! Al sparrend brengen zij hun favoriete platen ten gehore, terwijl de CocktailBar als ninja's cocktailtjes serveert!

Aanvang: 22:00 * Entreé:

---------------------------------

Vrijdag 20
Vuige Rock 'n' Roll-avond met bands

Bij het verschijnen van het programmaboekje was er nog geen definitief uitsluitsel over welke bands precies, maar één ding staat buiten kijf: het wordt ranzig rocken! Hou dus posters en flyers goed in de gaten en bereid je alvast voor om in je pettycoat of lederen jekkie te komen rocken 'n' rollen in het ACU.

Na afloop Vitamine ACU-disco met DJ Ezzie-x en DJ Count Ozzie rockende hits en pompende beats! Wat wil je horen? Commercieel, hiphop, rock, emo, hardcore, punk en two step? Nou, dan heb je geluk! Van Fugazi tot Destiny's Child!

Aanvang: 22:00 * Entreé:

---------------------------------

Zaterdag 21
Multi­Mania met DJ Pruttelpower

Vanavond heeft d.j pruttelpower d.j olaf uitgenodigd om samen een lekker feestje te bouwen. Er kan volop gedanst worden en dan vooral op industrial, electropop, wave, 80's alto rock en alto gothic. bands die je kan verwachten zijn: nine ich nails, nena, cure, smiths, front 242, HIM, placebo, wolfsheim, oomph, new order, duran duran, depeche mode, sisters of mercy, ministry, rammstein, kraftwerk, DAF en meer van dit soort lekkere muziekjes uit heden en verleden.

Aanvang: 22:30 * Entreé: 2,-

---------------------------------

Donderdag 26
De Lynch: DJ Red

Het is weer tijd voor die! DJ Red gooit de zomer erin! Met hot 'n steamy platen en coole beats vieren dat het zomer is, terwijl de CocktailBar die je wat afkoelt met een verfrissende Cocktail voor maar 3,50! Proost, 't is zomer!!!

Aanvang: 22:00 * Entreé:

---------------------------------

Vrijdag 27
Ghost MIce, Iscariote, Aghast, Dodewaard

Ghost Mice is een singer-songwriter duo uit Bloomington (VS). Ze speelden al eerder in het ACU samen met hun vrienden van Soophie Nun Squad en hebben de harten gestolen van een groot deel van het publiek dat toen aanwezig was. De feelgood-muziek van dit duo dat zichzelf muzikaal begeleid op accoustische gitaar en viool is lichtelijk melancholisch maar toch vrolijk en pakkend. Aan de teksten van het duo is duidelijk te merken dat ze duidelijk hun achtergrond hebben in de diy-punkcultuur.

Iscariote is een Frans-Zwitserse band en speelt hectische, zware emo-noise. Overstuurde, raggende en feedbackende gitaren, hectisch drumwerk en een zanger die de longen uit z'n lijf schreeuwt. Duidelijk niet voor mensen met een zwak gestel. De band tourde al in Japan met de cultband Envy, waar ze ook een split-plaat mee hebben uitgebracht.

Aghast is weer zo'n fijne franse emo/screamo-band, die de laatse jaren als paddestoelen uit de grond lijken te schieten. Melodieus zonder dat rauwe randje te verliezen. Beniewd of dit weer net zo'n grote verrassing gaat worden als het geweldige optreden van hun langenoten en mede-emorockers Belle Epoque in juli.

En dan ...Wat hebben falende wielrenners, bloeddorstige piraten en robots met elkaar gemeen? Allen markeren zij een bepaalde mate van vooruitgang van de mensheid. Bij monde van zanger Ron Resistance zal Dodewaard zich buigen over de vraag of het dragen van baarden en de democratisering van de esthetiek wel werkelijk bijdragen aan vooruitgang en of het niet beter zou zijn om gewoon met z'n allen aan de bar een biertje te bestellen. Dit alles wordt door de band uiteraard van een passende muzikale omlijsting voorzien.

Aanvang: 21:00 * Entreé: 6,-

---------------------------------

Vrijdag 27
DJ Wilco DP-or-not-DP

Aanvang: 24:30 * Entreé:

---------------------------------

Zaterdag 28
80ties Onverantwoord!

Een disco met uw weledelgestelde dj's Das Bob en Riotgirl, die uit hun tomeloze platencollectie een eclectische geheel samenstellen variërend van Blondie tot The Shorts, van Kiss tot Wham! en natuurlijk niet te vergeten de Alarmschijf!

Aanvang: 22:00 * Entreé: 2,-

---------------------------------

Zondag 29
Filmhuis Pasthéi

Aanvang: 21:00 * Entreé: 1,70

---------------------------------

ACU politiek cultureel centrum
Voorstraat 71
3512 AK Utrecht
tel: 030-2314590
email: home@acu.nl
website: http://www.acu.nl