Politie Zaanstreek-waterland


05:41 05-AUG-04
loc.: LANDSMEER, ZUIDEINDE

Aanhouding na ramkraak

Na een inbraak in een bedrijf aan het Zuideinde heeft de politie een 26-jarige man uit Landsmeer aangehouden. Nadat met een auto een roldeur was geramd, werd uit het bedrijf een aantal kassalades meegenomen. Kort daarna werd de politie gewaarschuwd dat er op de Giessenburg een auto in brand stond. Dit bleek een gestolen auto te zijn. De politie vermoedt dat dit voertuig bij de ramkraak gebruikt is. De verdachte werd rond 09:45 uur aangehouden. Toen de politiemensen bij zijn woning arriveerden, vluchtte hij via het zolderraam naar buiten. Na een achtervolging door meerdere tuinen en een sloot kon de verdachte in de achtertuin van een buurtbewoner worden aangehouden.

07:59 05-AUG-04
loc.: DEN ILP, DEN ILP

Twee auto's gestolen bij woninginbraak

In de nacht van woensdag op donderdag zijn twee personenauto's gestolen die op een erf bij een woning geparkeerd stonden. Tussen 01.00 uur en 07.00 uur forceerden onbekenden een deur van de woning en namen met behulp van de in de woning aanwezige autosleutels een zwarte Volvo XC90 en een zwartmetallic Porsche Carrera cabriolet mee. Uit de woning werd ook nog een mobiele telefoon meegenomen.


Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-050804


20:15-22:00 04-AUG-04
PURMEREND, MEERLAND
alcoholcontrole
Woensdagavond werd in Purmerend een alcoholcontrole gehouden. Op het Meerland werden 56 bestuurders aan de kant gezet voor een blaastest. Een 67-jarige bestuurder uit Purmerend had teveel gedronken en kreeg een rijverbod van een uur en een proces-verbaal. Hij kan rekenen op een boete van minimal 220 euro. Tijdens de controle werden ook twee bromfietsers bekeurd voor het niet dragen van de helm. Een van de twee had bovendien zijn bromfiets niet verzekerd. In Den Ilp werden woensdagmiddag ook nog twee bromfietsers bekeurd. Eén bromfietser had zijn bromfiets opgevoerd en de ander droeg geen helm.

23:24 04-AUG-04
OOSTZAAN, WAKERSTRAAT

'Beginnende bestuurder' met slok op achter het stuur

Woensdagavond werd een 18-jarige Oostzaner op de Wakerstraat in zijn woonplaats aangehouden wegens het rijden onder invloed. De automobilist die pas enkele maanden in het bezit is van een rijbewijs had anderhalf keer zoveel drank op als toegestaan. Omdat de bestuurder een beginnende bestuurder is (zijn rijbewijs behaald na 30 maart 2002), moet hij de drie dagen durende EMA (Educatieve Maatregel Alcohol en Verkeer)-cursus van het CBR (Centraal Bureau voor de Rijvaardigheid) volgen. De cursuskosten bedragen ongeveer E 500,00 en komen boven op de boete van minimaal 220 euro. Beginnende bestuurders komen bij een alcoholgehalte van meer dan 350 ug/l (=0,8?) in aanmerking voor de EMA cursus. Drankrijders die hun rijbewijs vóór 30 maart 2002 hebben behaald krijgen vanaf 570 ug/l (1,3?), naast justitie, met het CBR te maken.

09:00-12:00 04-AUG-04
MIDDENBEEMSTER, MIDDENWEG
NOORDBEEMSTER, MIDDENWEG
Zeventien boetes tijdens verkeerscontrole in de Beemster
Tijdens een verkeerscontrole op de Middenweg in de Beemster werden woensdagochtend zeventien bestuurders aan de kant gezet. Zes bestuurders en twee passagiers droegen geen gordel, één automobilist was in overtreding omdat hij belde (niet handsfree) tijdens het rijden en vier bestuurders reden te hard. Verder werden nog vier boetes uitgedeeld voor een verkeerde kentekenplaat, het niet verzekerd zijn en een verlopen APK.


---- --