Politie Gelderland-Midden

Arnhem - overval op buschauffeur eindpunt lijn 1 "t Duifje
Publicatiedatum: 05-08-2004

Woensdagavond 4 augustus 2004 rond 10 voor 12 is een buschauffeur van Connexxion beroofd op 't eindpunt van lijn 1 bij 't Duifje, op de Keizerstraat in Arnhem-Zuid. Er waren op dat moment geen passagiers in de bus. Twee jongens kwamen de bus in, bedreigden de chauffeur, een 52-jarige man uit Arnhem, met een mes en eisten geld. De overvallers gingen er vandoor op het moment dat er een voorbijganger op een bromfiets stopte en aan de chauffeur vroeg wat er aan de hand was. De overvallers namen de kassabak met daarin een onbekend geldbedrag mee. De bromfietser is daarna rond gaan rijden en had een jongetje van een jaar of twaalf in de buurt aangetroffen, die mogelijk tijdens de beroving op de uitkijk had gestaan. Hij had hem in eerste instantie vastgepakt, maar de jongen zag kans er vandoor te gaan. Een onderzoek in de omgeving met vier politieauto's naar de daders had geen resultaat.
Het signalement van de twee jongens is: ongeveer 1.60 a 1.70 m. lang, normaal postuur, donkere huidskleur. Hun gezichten waren niet goed zichtbaar, doordat zij een capuchon en een shawl voor de mond hadden. Het jongetje dat volgens de getuige op de uitkijk stond, zou een jaar of twaalf zijn, 1.50 m. lang, met een donkere huidskleur en korte zwarte krulletjes. De politie verzoekt eventuele getuigen de politie te bellen (0900-8844).

voor nadere informatie:
peter meijer
0263-253408

---


---

Hoenderlo - hennepplanten in maïsveld aangetroffen
Publicatiedatum: 05-08-2004

De politie heeft donderdagmiddag in een maïsveld in Hoenderlo een hoeveelheid hennepplanten aangetroffen. De zaak kwam aan het licht dankzij een getuige die dat bij de politie meldde. Agenten stelden vervolgens een onderzoek in en troffen in het maïsveld in totaal 96 henneplantjes aan. De planten waren kennelijk als stek neergezet en zijn door de politie weggehaald. Met behulp van een patrouillevliegtuig, dat gebruikt wordt door de brandweer om bosbranden snel te kunnen signaleren, is gekeken of er zich in het veld nog meer onregelmatigheden werden aangetroffen. Dat bleek echter niet zo te zijn. Wie er verantwoordelijk is voor het hennepveld is nog onbekend; dit wordt nog nader onderzocht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606