Politie Gelderland-Zuid

Zoekactie politie omgeving woning Anton Damen

Nijmegen 05-08-2004 - (05)

Op donderdagochtend 5 augustus deed de ME een zoeking in de omgeving van de flat aan de Jacob van Lennepplaats In Nijmegen. In deze flat werd op 28 juli de 56-jarige Anton Damen dood aangetroffen. Hij is door geweld om het leven gekomen.

Tien MEers zochten in de Tollenstraat en aan de Jacob van Lennepplaats. Er is gezocht naar voorwerpen die mogelijk het letsel hebben veroorzaakt aan het lichaam van de Nijmegenaar waaraan hij is overleden. Tijdens de zoekactie zijn vijf voorwerpen aangetroffen. Deze zijn voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau. De zoekactie duurde van 10.00 uur tot 12.00 uur.

De politie startte na het aantreffen van Anton Damen een uitgebreid onderzoek. Hierin zijn onder meer familieleden, bekenden en buurtbewoners gehoord. Ook vond een uitgebreid technisch onderzoek in de woning van de Nijmegenaar plaats. Uit het politieonderzoek is gebleken dat Anton Damen op donderdagavond 22 juli nog gezien is in het centrum van Nijmegen tijdens de Vierdaagsefeesten.

De politie wil in het kader van haar onderzoek graag het volgende weten.
* Wie heeft Anton Damen op donderdagavond 22 juli tijdens de Vierdaagsefeesten in het centrum van Nijmegen nog gezien of gesproken?
* Wie weet met welk vervoermiddel Anton Damen in de nacht van 22 op 23 juli naar zijn woning aan de Jacob van Lennepplaats is gegaan? * Wie weet of Anton Damen op het moment dat hij in de nacht van 22 op 23 juli naar zijn woning is gegaan alleen was of in gezelschap van anderen?

Als u een antwoord heeft op een of meer van de hierboven gestelde vragen of als u andere informatie heeft die mogelijk leidt tot de oplossing van deze zaak, wordt u verzocht contact op te nemen met politie Gelderland-Zuid, tel. 0900- 8844.