Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


05 augustus 2004


Vaassen - bromfietser onder invloed.


Een 22-jarige bromfietser uit Vaassen werd donderdag (05-08) rond 04.00 uur op de Deventerstraat gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Hij blies een promillage
van 1.1. Er werd proces-verbaal opgemaakt en een rijverbod van 5 uur opgelegd.


't Loo - jongen valt vakantiegangers lastig.


Op woensdag (04-08) werd rond 16.15 uur bij een recreatiepark aan de Looweg een
14-jarige jongen uit 't Loo aangehouden terzake vandalisme en baldadigheid. De jongen behoorde tot een groepje dat al een aantal dagen voor overlast zorgde in het park (onder meer het vernielen van een vlot, het gooien van snoepjes naar badgasten etc.)
Toen de jongen door personeel van het park op zijn gedrag werd aangesproken, bleef hij doorgaan met het gooien van snoep, begon te schelden en te tieren, en liep weg. Toen ze hem vastpakten, probeerde hij te slaan en te schoppen. Men wist hem te overmeesteren en aan de politie over te geven.
De verdachte wordt doorverwezen naar het preventieproject LINK, waar een passende
maatregel zak worden opgelegd.


Oldebroek - automobiliste ziet fietsster over het hoofd.


Op woensdag (04-08), rond 16.40 uur, wilde een 19-jarige automobiliste op de Rustenburgseweg uit haar geparkeerde auto stappen. Toen ze haar portier opende, reed een 65-jarige fietsster uit Wezep tegen het portier en kwam te vallen.
De vrouw hield aan de val een zere arm en schaafwondjes over. De fiets had lichte schade.


Nunspeet - geluidsapparatuur in beslag genomen.
De politie heeft bij een 28-jarige Nunspeter op donderdag (05-08), rond 03.20 uur, de stereo-installatie in beslag genomen. Na meerdere klachten over geluidsoverlast, was het vannacht weer mis. De man krijgt een proces-verbaal.


De politie verzoekt bij verjaardagen of andere feestjes rekening met buren en omwonenden te houden. Door het heerlijke weer zit men vaak tot laat buiten en houdt men met het stem- of muziekvolume soms onvoldoende rekening met de buurt. Dit kan tot onnodige irritatie leiden.


Elburg - daders openlijke geweldpleging aangehouden.
De politie heeft op donderdag (05-08) rond 04.15 uur twee 25-jarige mannen uit Elburg na een korte achtervolging aangehouden voor het ingooien van een caravanruit aan de Flevoweg. Achter de ruit (afm. 50 x 100 cm) lag de dochter van de benadeelde te slapen! De politie kreeg een melding van de vernieling en kreeg van getuigen een goed signalement door. De verdachten (4) namen bij het zien van de politie de benen en twee van hen konden met hulp van een omstander direct worden aangehouden. Eén verdachte sprong in een sloot en vluchtte via het weiland, ook een tweede man zag kans om te ontkomen. De verdachten zijn ingesloten en inmiddels in verzekering gesteld en de politie stelt een nader onderzoek in naar de andere twee mannen.
In dezelfde nacht werd er aan de Nunspeterweg een auto op zijn kant gezet door een groepje jongeren. Onderzocht zal worden of dit strafbare feit ook op het conto van deze mannen kan worden bijgeschreven.


Harderwijk - verkeersongeval.

Op woensdag (04-08), rond. 18.05 uur, verleende een 16-jarige bromfietser uit Harderwijk geen voorrang aan een 21-jarige automobilist uit Harderwijk, die van rechts kwam.
Het ongeval vond plaats op de Brouwersteeg/Smeepoortstraat.
De bromfietser raakte met zijn hoofd de voorruit en is ter observatie overgebracht naar het ziekenhuis te Harderwijk. Hij droeg geen helm en was niet in het bezit van een bromfietscertificaat en kan daarvoor een proces-verbaal tegemoet zien.
Er wordt een technisch onderzoek verricht aan de bromfiets.


Nunspeet - overlast jongeren.

De politie heeft op woensdag (04-08), rond 21.05 uur, drie jongeren uit Nunspeet aangesproken op het veroorzaken van overlast aan het Israelserf. Eén van de knapen kreeg een boete voor het nuttigen van alcohol op de openbare weg. De politie liet de jongeren hun rommel opruimen en vervolgens werd hen verzocht te vertrekken.


Ermelo - verbranden afval.

Een 35-jarige vrouw uit Ermelo was op woensdag (04-08), rond 16.50 uur een grote hoeveelheid houtafval aan het verbranden op het land achter de woning. Omdat er een behoorlijk vuur ontstond, moest de brandweer komen om de brand te blussen.
Omdat zich tussen het "schone" hout ook vervuild houtmateriaal bevond, is er in het kader van de milieuregelgeving een melding opgemaakt.


De politie wijst het publiek op het brandgevaar ivm het mooie en vooral droge weer van de laatste tijd. Er geldt op dit moment een stookverbod in de regio m.u.v. bbq- en (voor vragen neem contact op met de brandweer in uw woonplaats)


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --