Persberichten

's-Hertogenbosch 05-08-2004

WINKELDIEF AANGEHOUDEN

's-Hertogenbosch

- Woensdagmiddag even voor 18.00 uur werd in een winkel aan de Markt in 's-Hertogenbosch een 30-jarige Fransman betrapt toen hij een tiental herenslips en sokken wegnam. De man werd dor personeel aangehouden en overgedragen aan de politie. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg direct een boete van 125 euro. Na verhoor is hij heengezonden.

TE VEEL GEDRONKEN, RIJBEWIJS INGEVORDERD

's-Hertogenbosch

- Woensdagavond, even voor 19.00 uur, werd op de Sumatrastraat in 's-Hertogenbosch een aanrijding gemeld. Een auto bestuurd door een 33-jarige man uit die plaats was tegen drie geparkeerde auto's gereden. Bij controle bleek dat de man met een auto reed, terwijl hij te veel gedronken had. Hiervoor werd hij bekeurd. Naast die bekeuring kreeg de man ook een rijverbod en werd zijn rijbewijs werd ingevorderd.

VROUW GEWOND BIJ ONGEVAL

's-Hertogenbosch

- Woensdagavond even voor 22.00 uur vond op de Romperstebaan in 's-Hertogenbosch een ongeval plaats. Een 26-jarige vrouw uit 's-Hertogenbosch was, in grote haast met haar bromfiets, naar de daar gelegen apotheek gereden om medicijnen te halen. Toen ze weer snel naar huis wilde rijden, bleef vermoedelijk het gas van haar bromfiets hangen en reed ze door de glazen pui van de apotheek. De vrouw is met verschillende snijwonden overgebracht naar een ziekenhuis in 's-Hertogenbosch.

ILLEGALE KAMPEERDER

's-Hertogenbosch

- In de nacht van woensdag op donderdag troffen politiemensen in het parkje aan het Nachtegaalslaantje in 's-Hertogenbosch een tent aan. In de tent lagen een 36 en 48-jarige man uit 's-Hertogenbosch te slapen. Daar de mannen illegaal aan het kamperen waren, werden ze hiervoor bekeurd. De oudste van de twee bleek nog een bedrag van 1920 euro aan boetes te moeten betalen en nog 18 dagen hechtenis te moeten ondergaan. In verband hiermee is de man ingesloten.

TE DIEP IN HET GLAASJE

Uden
De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 32-jarige Udenaar aangehouden op het Jonkerveld in zijn woonplaats. De man bleek te diep in het glaasje gekeken te hebben en toch in de auto gestapt te zijn. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

MANNEN OP HETERDAAD BETRAPT

Oss
De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag twee mannen aangehouden op de Woldreef in Oss. Getuigen hadden de politie gebeld omdat zij het vermoeden hadden dat er ingebroken werd in een woning aan de Woldreef. Ter plaatse trof de politie een 42-jarige Bosschenaar in een auto aan. In de auto lag gereedschap dat mogelijk voor inbraken gebruikt kan worden. Even verderop hoorde de politie geritsel in de struiken. Daar kwam een 24-jarige inwoner van Nieuwkuijk te voorschijn. In de struiken vond de politie ondermeer inbrekersgereedschap. Daarop werden beide mannen aangehouden en meegenomen naar het bureau. In een raamkozijn van een woning in de Woldreef trof de politie verse inbraaksporen aan. Tevens bleek dat een dag ervoor eveneens was ingebroken in de woning. De verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten.

MAN VERNIELT RUIT

Oss
De politie heeft woensdagavond een 23-jarige Ossenaar aangehouden in de Wagenaarstraat in Oss. Hij had in die straat de ruit van de voordeur van een woning vernield. Eerder die dag had de man ook al voor overlast gezorgd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

TE DIEP IN HET GLAASJE, RIJBWIJS INGEVORDERD

Nistelrode
De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag het rijbewijs van een 43-jarige automobilist uit Veghel ingevorderd en hem aangehouden op de Piet Geersdijk in Nistelrode. De man bleek te diep in het glaasje gekeken te hebben. Naast het inleveren van zijn rijbewijs, kreeg hij een rijverbod en een proces-verbaal.

FLES BIER KAPOT GEGOOID

Oss
De politie heeft woensdagavond op de Bram van den Berghstraat in Oss een 27-jarige inwoner van die plaats aangehouden. Agenten zagen dat de man een flesje bier dat hij in zijn handen had op de straat kapot gooide. Daarop werd hij aangehouden, waarbij de verdachte zich hevig verzette. Later die avond mocht hij naar huis met een proces-verbaal.

WINKELDIVEGGE AANGEHOUDEN

Boxmeer Een 62-jarige Utrechtse is woensdagmiddag betrapt op winkeldiefstal uit een winkel aan de Steenstraat in Boxmeer. De vrouw had uit een winkel diverse medicamenten weggenomen zonder te betalen. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.