Opnieuw aanhoudingen schietpartij

's-Hertogenbosch 05-08-2004 - De politie heeft dinsdag en woensdag opnieuw aanhoudingen verricht in het onderzoek naar de schietpartij op 30 juni in s-Hertogenbosch. Dinsdag werd in zijn woning in s-Hertogenbosch een 16-jarige jongen aangehouden. Woensdag werden een 33-jarige Bosschenaar en een 36-jarige Veghelse aangehou-den op het politiebureau in s-Hertogenbosch. De twee verdachten meldden zich daar vrijwillig op verzoek van de politie.

Bij de schietpartij op de hoek van Jan Sluyterstraat en Piet Slagerstraat raakte een 29-jarige inwoner van Waspik gewond nadat hij beschoten was. Hij kwam met de auto waarin hij zat tegen de zijmuur van een woning tot stilstand. De politie gaat uit van een afrekening in het verdovende middelen circuit. Ter plaatse werd een uitgebreid sporenonderzoek en buurtonderzoek verricht.

Eerdere aanhoudingen

Eerder hield de politie al vier mannen (29, 25, 24 en 23 jaar oud) en één 33- jarige vrouw, allen uit Veghel, aan in deze zaak. Na verhoor werd de vrouw direct al in vrijheid gesteld omdat bleek dat zij niets met de zaak te maken had. Een dag later werd de 29-jarige verdachte eveneens in vrijheid gesteld. Ook hij bleek verder niets met de zaak te maken te hebben. Alleen de 25-jarige verdachte zit nog vast. De andere twee zijn inmiddels ook invrijheidgesteld, maar blijven wel verdachten in de zaak.

De verdachten die deze week zijn aangehouden, zijn inverzekeringgesteld en worden donderdag en vrijdag voorgeleid voor de rechter commissaris. Het recherche team dat de zaak onderzoek verwacht nog meer aanhoudingen te verrichten.