Gemeente Rotterdam

Ina Klaassen, adviseur bij de afdeling Culturele Zaken van de Bestuursdienst, en Hugo Bongers, zakelijk directeur bij museum Boijmans Van Beuningen gaan in opdracht van het college van B en W van de gemeente Rotterdam het voorbereidend werk doen voor de oprichting van de dienst Kunst en Cultuur.

In 2003 besloot de Gemeenteraad de subsidie- uitvoerings- en beleidsontwikkeltaken die nu worden uitgevoerd door de afdeling Culturele Zaken van de Bestuursdienst en de Rotterdamse Kunststichting te bundelen en onder te brengen bij een op te richten dienst Kunst en Cultuur.
Hugo Bongers wordt met ingang van 1 september van museum Boijmans Van Beuningen gedetacheerd naar de Bestuursdienst, afdeling Culturele Zaken. Hij zal naast het voorbereidende werk voor de nieuwe dienst Kunst en Cultuur ook enkele andere opdrachten in de kunstsector uitvoeren, waaronder het project Kwaliteitszorg en de huisvesting van enkele culturele instellingen in Las Palmas. Ina Klaassen wordt per 1 oktober 2004, na het vertrek van Kees Weeda als hoofd Culturele Zaken, tevens tijdelijk aangesteld als waarnemend hoofd Culturele Zaken totdat de nieuwe dienst is opgericht.

Bron: Bestuursdienst, 04-08-2004