Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar & omgeving, donderdag 5 augustus

Alkmaar 05-08-2004 - 16.30 uur

Overval op tankstation, vluchtauto aangetroffen

Alkmaar, woensdag 4 augustus 2004.

Omstreeks 18.55 uur, kort voor sluitingstijd, vond er een gewapende overval plaats op een tankstation aan de Phoenixstraat. Twee blanke mannen gingen de kassa c.q. winkelruimte van het tankstation binnen en bedreigden de caissière en kennis met een vuurwapen. Ze moesten geld in een tas stoppen. Hierna vertrokken de twee daders en reden weg in een bordeauxrode Renault van het type 19. Ze verdwenen over de Bestevaerstraat in de richting van de Boekelermeer. Op het moment van de overval was er geen publiek bij het tankstation aanwezig. De daders waren twee blanke mannen, één met donkerblond- en de ander met lichtblond haar. De vluchtauto werd later op de avond leeg aangetroffen in Heerhugowaard. De recherche stelt een onderzoek in. Mensen die inlichtingen over de overval kunnen verschaffen worden verzocht om te bellen met de politie in Alkmaar, telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Brand in polyesterbedrijf

Heerhugowaard, woensdag 4 augustus 2004.

Omstreeks 20.25 uur kreeg de politie de melding van een brand in een polyesterbedrijf aan de Maxwellstraat, op een industrieterrein. Het zou gaan om een middelbrand waarbij een hevige rookontwikkeling in het pand ontstond. In het bedrijf, bestaande uit twee loodsen, was de eigenaar aanwezig. Hij kwam met ademhalingsmoeilijkheden naar buiten en werd voor controle naar het ziekenhuis vervoerd. Hij was wel aanspreekbaar. De brandweer had omstreeks 21.00 uur het vuur onder controle en het werd geen uitslaande brand. De politie had moeite om het massaal toegestroomde publiek op een afstand te houden. De oorzaak van de brand is nog niet bekend maar aan een misdrijf wordt niet gedacht.

Doorrijder

Alkmaar, woensdag 4 augustus 2004.

Omstreeks 16.35 uur vond er een aanrijding plaats tussen een personenauto en een 55-jarige vrouw op een fiets op de kruising Prinses Julianalaan-Westerweg. De vrouw kwam op de kruising voor de automobilist van rechts en kreeg geen voorrang. Na de botsing kwam zij ten val en reed de autobestuurder over haar fiets heen. De vrouw had pijn in haar linkerbeen maar behoefde niet met de ambulance vervoerd te worden. De automobilist reed na de aanrijding door zonder zijn identiteit bekend te maken. Deze is echter wel bekend bij de politie. De verdachte was echter niet thuis. Hij zal later worden gehoord.

Aanrijding met letsel

Oudkarspel, donderdag 5 augustus 2004.

Omstreeks 07.40 uur vond er een aanrijding plaats tussen twee personenautos op de Provincialeweg N504, ter hoogte van de Westerweg. Een 47-jarige automobilist uit Polen reed over de Provincialeweg en kwam uit de richting van Noord-Scharwoude. Bij de kruising wilde hij linksaf slaan. Hij liet daarbij een hem tegemoetkomende 46-jarige automobiliste uit Andijk niet voorgaan. Zij botste met de voorkant van haar auto tegen de rechterzijkant van de Poolse auto. Door de botsing raakte een 22-jarige passagier van de Poolse auto gewond aan zijn hoofd. Deze man, ook afkomstig uit Polen, werd met een hoofdwond in het ziekenhuis in Alkmaar opgenomen. De bij de aanrijding betrokken voertuigen raakten flink beschadigd.

Diefstal auto

Alkmaar, donderdag 5 augustus 2004.
Een 34-jarige man uit Alkmaar ontdekte vanmiddag dat zijn auto was gestolen vanaf de Honthorstlaan. De man had de auto daar dinsdagavond 3 augustus geparkeerd. Het gaat om een personenauto van het merk Opel, type Corsa, kleur zwart en voorzien van het kenteken JR-VG-94.