Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder & omgeving, donderdag 5 augustus

Den Helder 05-08-2004 - 16.00 uur

Vrouw door vriend mishandeld

Den Helder, donderdag 5 augustus 2004.

Kort na middernacht hebben agenten in de wijk Tuindorp een 49-jarige man uit Den Helder aangehouden omdat hij ervan verdacht wordt zijn vriendin te hebben mishandeld. De man pakte zijn vriendin bij het haar en sleurde haar over de grond. De vrouw raakte een pluk haren kwijt en liep wat kleine verwondingen op. De man is ingesloten.

Inbraak woning

Den Helder, donderdag 5 augustus 2004.

Vannacht is er ingebroken in een tussenwoning aan de Emmastraat. De dader is aan de achterzijde over de schutting geklommen en heeft de achterdeur opengebroken. Uit de woning werd ondermeer een mobiele telefoon en wat kleingeld meegenomen.

Aanrijding met letsel

Breezand, donderdag 5 augustus 2004.
Omstreeks 07.30 uur vond er op de kruising Burgemeester Lovinkstraat-Balgweg een aanrijding plaats tussen een vrachtauto en een personenauto waarbij een 40-jarige vrouw uit Anna Paulowna gewond raakte. De vrouw wilde met haar personenauto vanaf de Lovinkstraat linksaf slaan de Balgweg op. Zij verleende geen vrije doorgang aan een vrachtauto die voor haar van links kwam uit de richting Den Helder. De 36-jarige bestuurder van deze vrachtauto uit Oudeschild (Texel) probeerde door remmen en naar links uit te wijken nog een aanrijding te voorkomen maar dat mocht niet baten. De personenauto werd geraakt en kwam tegen een lichtmast tot stilstand. De vrachtautochauffeur kwam met de schrik vrij. De brandweer moest de vrouw uit haar personenauto bevrijden. Ze werd met diverse kneuzingen opgenomen in het Geminiziekenhuis.