Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn & omgeving, donderdag 5 augustus

Hoorn 05-08-2004 - 16.00 uur

Peuter gewond

Hensbroek, woensdag 4 augustus 2004.

Omstreeks 19.30 uur vond er op een kampeerterrein aan de Kerkweg een aanrijding plaats. Een 44-jarige man uit Almere reed met zijn auto langzaam achteruit over het pad voor zijn stacaravan. Op dat moment liep zijn 3-jarige zoontje plotseling achter de auto langs en werd overreden door een achterwiel van de auto. De peuter was aanspreekbaar maar raakte gewond aan zijn buik. Hij werd onder politiebegeleiding vervoerd naar het ziekenhuis in Alkmaar en daar opgenomen.

Drankrijder pleegt huiselijk geweld

Ursem, woensdag 4 augustus 2004.

Omstreeks 20.30 uur kregen agenten van de politiemeldkamer het verzoek uit te kijken naar een 46-jarige man uit Hoorn die tijdens een ruzie geweld had gebruikt tegen zijn vrouw en haar zuster. De man had de vrouw en de zuster geslagen op een kampeerterrein in Ursem en was er daarna vandoor gegaan in zijn auto. De man werd in Hoorn rijdend achter het stuur van zijn auto aangetroffen. Hij bleek tweemaal de toegestane hoeveelheid drank op te hebben en blies aan het bureau 445 ug/l (tot 220 toegestaan). De man is voor nader verhoor inzake de mishandeling ingesloten.

Drankrijder

Medemblik, donderdag 5 augustus 2004.

Omstreeks 01.30 uur betrapten agenten op de Almereweg een 33-jarige automobilist uit Antwerpen op het rijden met drank op. De Belg blies aan het bureau 370 ug/l (tot 220 toegestaan) en kreeg een proces-verbaal.

Drankrijder geeft gas

Berkhout, donderdag 5 augustus 2004.

Omstreeks 01.30 uur reed op het Westeinde een automobilist twee agenten in een surveillancewagen tegemoet. De automobilist reed met zijn wielen een klein stukje door de berm, reden voor de agenten om te keren en achter hem aan te gaan. Daarbij zagen zij dat de voorganger 110 km per uur reed, ook in een 30-km zone. Nadat de bestuurder was staande gehouden bleek hij te diep in het glaasje te hebben gekeken en moest hij mee naar het bureau voor een ademanalyse. Hij blies 770 ug/l (tot 220 toegestaan). Zijn rijbewijs werd ingenomen en hij krijgt een proces-verbaal.