Provincie Overijssel

Expositie 'Tengenenge' nog twee maanden in provinciehuis

De tentoonstelling 'Tengenenge in Overijssel' in Zwolse provinciehuis is buitengewoon succesvol. Van de 183 beelden zijn er inmiddels 57 verkocht. Deze verkochte beelden worden vervangen door nieuwe. De organisatie ontvangt veel positieve reacties van de bezoekers. Een deel van de opbrengst komt ten goede aan de gemeenschap Tengenenge, het overige deel wordt gebruikt om een volgende tentoonstelling te financieren, waaronder de kosten van de aanschaf van nieuwe beelden van de kunstenaars.

Tengenenge ligt in het noorden van Zimbabwe. Beeldhouwen is de voornaamste inkomstenbron van de bewoners. Het dorp ligt aan de voet van de 'Great Dyke', de bergketen waar de serpentijnsteen, waar de beelden van gemaakt worden, wordt gedolvenin. Deze steen komt in verschillende hardheden en diverse prachtige kleuren voor. Voor de lokale kunstenaars zijn de vele mythen en oude verhalen uit de streek de inspiratiebron voor de inmiddels wereldberoemde beelden. De tentoonstelling wordt voor de derde keer in het provinciehuis gehouden.

De tentoonstellingen is nog tot 3 september aanstaande, op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur te bezichtigen in het provinciehuis aan de Luttenbergstraat 2 te Zwolle. De toegang is gratis.

Meer informatie: nieuwsredactie@prv-overijssel.nl

© 2004 Provincie Overijssel