Gemeente Gouda


04.169 samenloop omstandigheden zorgt voor oponthoud weg- en vaarverkeer

datum: 5 augustus 2004
afdeling: Communicatie en persvoorlichting
contactpersoon: Linda Dinkelman
telefoon: 0182 - 588393

samenloop omstandigheden zorgt voor oponthoud weg- en vaarverkeer

Een toevallige samenloop voor omstandigheden zorgde op donderdag 5 augustus voor veel verkeersoverlast op zowel de weg als het water in Gouda. Een defecte sluisdeur in combinatie met een wegverzakking maakte dat met name bij de Rabatbrug het weg- en waterverkeer soms langdurig op elkaar moesten wachten.

afsluiting Nieuwe Veerstal

Het hoogheemraadschap van Rijnland en de gemeente Gouda zijn bezig met de reparatie van een duiker in de dijk langs de Hollandsche IJssel in Gouda. Ter hoogte van de Nieuwe Veerstal is een deel van de oostelijke volmolenduiker ingestort. Als gevolg daarvan is een gat in het wegdek van de Nieuwe Veerstal ontstaan. Nader onderzoek moet uitwijzen wat de oorzaak van de instorting is geweest en welke maatregelen nu genomen moeten worden. Uit voorzorg heeft het Hoogheemraadschap van Rijnland de duiker aan de kant van de Hollandsche IJssel afgesloten, om de stabiliteit van de dijk te garanderen. Momenteel wordt de weg weer dicht gemaakt. Aan het einde van de middag wordt de weg vrijgegeven voor verkeer. In overleg met Hoogheemraadschap van Rijnland vindt de definitieve reparatie over enige weken plaats.

De duiker wordt normaliter gebruikt om de Goudse grachten door te spoelen. Het Hoogheemraadschap van Rijnland en de gemeente Gouda kijken in hoeverre het nodig is de duiker in stand te houden of dat er andere mogelijkheden zijn voor de verversing van het stadswater.

mallegatsluis

De wegafsluiting Nieuwe Veerstal had deze donderdag ook consequenties voor het vaarverkeer van en naar de binnenstad. De Mallegatsluis kon wegens een defect aan de sluisdeur niet gebruikt worden en al het vaarverkeer werd via de Rabatbrug omgeleid. In verband met de afsluiting van de Nieuwe Veerstal was dit ook wat het wegverkeer betreft een extra druk punt. Kortom, een ongelukkige samenloop van omstandigheden zorgde op zowel het wegdek rondom de Rabatbrug als in het water van de Turfsingel voor veel oponthoud en filevorming.

De Mallegatsluis zal naar alle waarschijnlijkheid vrijdag 6 augustus weer functioneren.


--einde bericht--