Port of Rotterdam

Nieuwe Rotterdam vertegenwoordiger in Oostenrijk 5-8-2004 9:45:00

Het Havenbedrijf Rotterdam (HbR) heeft, per 1 augustus, de heer Franz-Anton Zauner aangesteld als Rotterdam Representative (RR) in Oostenrijk. Hij volgt de vorig jaar overleden Arthur Rekowski op. De heer Zauner heeft een brede ervaring, in expeditie, agenturen, gecombineerd- en spoorvervoer, in meerdere landen in Centraal-Europa. Hij werkte veel voor en aan de presentie van de Rotterdamse rederij Geest North Sea Lines in dit gebied. Rotterdam is de belangrijkste zeehaven voor Oostenrijk.

Franz-Anton Zauner
Zauner begon zijn logistieke loopbaan in 1975 bij achtereenvolgens twee Weense dochterbedrijven van expediteur Schenker. In 1987 volgde de overstap naar Ökombi, een Oostenrijkse aanbieder van gecombineerd (spoor)vervoer, als verkoop- en bedrijfsleider. Twee jaar later ving een periode van elf jaar aan waarin Zauner voor Geest werkte. Aanvankelijk leidde hij het Weense kantoor van Geest North Sea Lines en werd uiteindelijk General Manager Eastern Europe. Vanaf 1994 verbreedde Zauner de basis van het bedrijf, dat Geest Transport Agencies ging heten. Er kwamen agentschappen (Nordwaggon, UASC, MISC, MACS) bij, evenals vestigingen in Oostenrijk, Tsjechië en Hongarije. Zauner verrichte nog tijdens zijn eerste periode bij Geest al opdrachten voor ÖBB/RCA en vanaf 2001 kwam er een zeker accent op het spoorvervoer te liggen. Hij werd bedrijfsleider van ICA-Intercontainer Wenen en lid van de raad van toezicht van Pannoncont in Budapest en ICA in Roemenië. Met ingang van januari 2003 is Franz Zauner bedrijfsleider van het door fusie ontstane bevrachtings- en expeditiebedrijf Geest-Panta Rhei. Ook verricht hij nog advieswerk voor de CSKD Intrans, de Tsjechische operateur van spoorterminals en dochter van ICA/Spedhold en ICF. Per 1 augustus trekt hij zich terug uit de dagelijkse leiding van Geest-Panta Rhei.

Rotterdam Representatives
Primaire taak van de vertegenwoordigers is om commerciële informatie te verzamelen, potentiële klanten te traceren en de eerste contacten te leggen met het Rotterdamse bedrijfsleven. Andersom brengt de Representative bedrijven uit de regio in contact met Rotterdamse logistieke dienstverleners. Er zijn vertegenwoordigers in de Verenigde Staten (Chicago, Houston), Brazilië, Rusland, Duitsland (München, Duisburg), Hongarije, de Tsjechische Republiek, Oostenrijk, Japan en China (Shanghai, Hongkong).

Adresgegevens:
Port of Rotterdam - Austria Desk (Assistente: Ms. Marion Kindl) Braunstr. 18, 2500 Baden bei Wien
Tlf.: +43 (0)2252 252 265, Fax: +43 (0)2252 252 271 Mobiel: +43(0)664 1004490
eMail: AustriaDesk@portofrotterdam.com