Ingezonden persbericht


6797d.gif

Persbericht

NME Kids on Tour brengt de legende van Merlijn de tovenaar tot leven

Muiderslot decor voor muzikale droomvlucht door magische wereld

Terwijl de avonturen van Harry Potter menig kind in de ban houden nemen feeën, trollen, elfen en kabouters hun intrek binnen de muren van het eeuwenoude Muiderslot. Op de plaats waar ooit ridders streden om de eer van een jonkvrouw en waar marktkooplieden hun waar tegen levensmiddelen ruilden komt deze zomer de legende van Merlijn de tovenaar werkelijk tot leven. Het Nederlands Musical Ensemble voert met de 25 musicalsterren in spé van NME Kids on Tour de familiemusical `Merlijn de musical´ op in het Muiderslot in Muiden. Van 5 tot en met 15 augustus nemen magische figuren het publiek mee op een onvergetelijke reis door het leven van Merlijn de tovenaar.

Kids on Tour (KoT) is een onderdeel van de Zoetermeerse stichting Nederlands Musical Ensemble (NME). Binnen NME Kids on Tour werken ambitieuze en talentvolle kinderen van 8 tot 16 jaar onder professionele begeleiding toe naar de uitvoering van een musicalproductie. Niet alleen kinderen die ervan dromen later in een professionele musicalproductie te spelen doen mee aan NME Kids on Tour. Ook kinderen die eerder in professionele producties hebben gespeeld en zich verder willen ontwikkelen werken mee in de producties om op die manier hun talent verder te ontwikkelen.

Na de oprichting in 2002 zijn vanuit Kids on Tour inmiddels al vele kinderen aangenomen voor professionele producties als "The Sound of Music" van Joop van den Ende theaterproducties, "Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen" van V&V Entertainment en "Doornroosje" van Studio 100. De veelzijdigheid van de opleiding uit zich onder andere in het feit dat een aantal van de kinderen ook deelneemt aan "Kinderen voor Kinderen", het televisieprogramma "Una Voce Particulara" , diverse televisieseries en speelfilms.

In 2003 beleefde Kids on Tour met de musical "Robin Hood" haar eerste première. Tijdens de voorstellingen op het Muiderslot ontstond een heuse magische werking. Geen mooiere locatie kon gevonden worden om de tweede première plaats te laten vinden. Het verhaal van "Merlijn de musical" draait om de eeuwenoude legende van de wereldberoemde magiër Merlijn. Vanuit het rijk der fabelen wordt Merlijn naar de aarde gestuurd om de mensheid te redden. Om de mensheid te kunnen redden zoekt hij naar de juiste koning, een koning puur van hart. Tijdens zijn spannende zoektocht gaat Merlijn tot het uiterste en vindt uiteindelijk zijn koning puur van hart: koning Arthur. Begeleid door betoverende muziek gecomponeerd door Jan Willem Hoekstra en de magische teksten geschreven door Rutger Bulsing legt Merlijn het lot van de mensheid in de handen van koning Arthur. Heeft Merlijn de koning puur van hart gevonden en redt Merlijn met hem de mensheid? Het antwoord op deze vragen krijgt u van de feeën, elfen en trollen die van 5 tot en met 14 augustus hun intrek nemen in het magische en eeuwenoude Muiderslot.

679af.gif

Noot voor de redactie,