Persberichten 05/08 ochtend

Regio 05-08-2004

Noordwijk Echtpaar mishandelt politieagente Een 29-jarige agente heeft aangifte gedaan van mishandeling tegen een echtpaar uit Groningen. Ze stond, in burgerkleding, te pinnen bij een pinmachine op het Bonnikeplein. Het echtpaar stond achter haar met hun 6-jarige zoontje. Omdat het jongetje meermalen in de weg stond bij het pinnen en de ouders dit niet verhinderden, heeft de agente hem voorzichtig opzij geduwd Hierop kreeg zij een duw van de 40-jarige vader en beledigde het echtpaar de agente op intimiderende wijze. De agente heeft via de mobilofoon van de politiewagen die ze bij zich had, assistentie gevraagd. Terwijl zij de vrouw wilde aanhouden en een andere agent, die ter plaatse was gekomen, de man naar de politieauto bracht, ontsnapte de man aan de agent en gaf de agente een zet waardoor ze op de motorkap van de auto viel. Met behulp van extra agenten is het echtpaar vervolgens aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. De agente hield aan het incident een open wond op de elleboog over, een verrekte knieband en diverse blauwe plekken.

Noordwijkerhout Fietser rijdt tegen auto en breekt been Een 45-jarige fietser uit Lisse heeft woensdag 4 augustus zijn been gebroken toen hij tegen de auto van een 40-jarige man uit Bennebroek reed. De automobilist wilde vanaf de Ruigenhoekerweg rechtsaf de N206 oprijden. De fietser verleende hem hierbij geen voorrang en reed tegen hem aan. Met een gebroken been en wat schaafwonden is hij naar het LUMC in Leiden gebracht.

Alphen aan den Rijn Politie houdt verdachte van mishandeling aan De politie hield woensdagmiddag 4 augustus om 15.40 uur in Alphen aan den Rijn een 41-jarige man uit de plaats aan als verdachte van het mishandelen van een 41-jarige plaatsgenoot. De mishandeling vond rond 15.20 uur plaats op de Prinses Beatrixlaan. De verdachte negeerde daar in zijn auto stoptekens van zijn plaatsgenoot. Deze hielp als verkeersregelaar kinderen bij het oversteken naar het terrein waarop huttenbouw plaatsvond. Een opmerking over dit gedrag maakte de verdachte kwaad. Hij gaf de man vanuit zijn auto een klap met een hard voorwerp, stapte uit en ging achter de man aan. De verdachte wist het slachtoffer nog enkele malen te schoppen en te slaan. Vervolgens stapte hij weer in zijn auto en reed weg. De gewaarschuwde politie wist hem korte tijd later aan te houden. Hem wordt poging tot zware mishandeling c.q. mishandeling ten laste gelegd.

Nieuwerkerk a/d IJssel Dodelijk ongeval Een 50-jarige Rotterdammer is woensdag 4 augustus dodelijk verongelukt op de Groenendijk. De Rotterdammer was aan het wielrennen in het gezelschap van drie andere mannen. Ze reden in de richting van Nieuwerkerk. Op een gegeven moment kwam hen een shovel, met aan het stuur een 23-jarige man uit Capelle a/d IJssel, tegemoet. De eerste drie wielrenners passeerden de shovel. De vierde man, de Rotterdammer, kwam door onduidelijke redenen tegen de shovel aan en overleed ter plekke.