Eemland zuid, 09.15 uur

Utrecht 05-08-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Agressieve man

AMERSFOORT Op woensdag 4 augustus werd een agressieve man aangehouden.

Rond 23.00 uur kreeg de politie de melding dat op de Utrechtsestraat een man zou lopen die elke passant een klap tegen het hoofd zou geven. Twee politie-eenheden gingen ter plaatse en de verdachte werd op het Sint Jorisplein aangetroffen. De verdachte, een 55-jarige man uit Amersfoort, werd aangehouden. Hij pleegde daarbij verzet, maar kon met enige moeite in de boeien worden geslagen.

Een 55-jarige slachtoffer uit Amersfoort die door de verdachte was bedreigd, deed daar aangifte van. De verdachte gedroeg zich in het politiebureau ook nog zeer recalcitrant en beledigde een politieagente. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt voor de bedreiging en belediging.

Sturen in elkaar

HOOGLAND Op woensdag 4 augustus raakte een vrouw gewond bij een aanrijding tussen twee fietsers.

Rond 16.10 uur fietsten een 64-jarige vrouw uit Kapelle en haar man (leeftijd onbekend) over de Bunschoterstraat. Zij haakten daarbij met de sturen in elkaar en de vrouw kwam ten val. Zij liep letsel aan haar hoofd op en werd per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort gebracht.

Aanrijding

LEUSDEN Op woensdag 4 augustus kwamen twee fietsers in aanrijding met elkaar.

Rond 14.45 uur fietsten een man van 23 jaar en twee mannen van 24 jaar, allen uit Leusden, over de Treekerweg. Op de kruising met de Heetvelderweg sloegen twee van hen linksaf, terwijl de derde rechtsaf sloeg. Daardoor kwamen de sturen van de 23-jarige man en één van de 24-jarige mannen in elkaar en kwamen beiden ten val.

Tijdens de val liet de 24-jarige man een fles uit zijn handen vallen. De fles viel op straat kapot en de Leusdenaar viel met zijn hand in het glas. Daarbij liep hij ernstig letsel aan een vinger op. Hij werd per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort gebracht.

Brand

AMERSFOORT In de nacht van woensdag 4 op donderdag 5 augustus heeft brand gewoed in een flatcomplex.

Rond middernacht kwam de melding binnen van een brand in een flatcomplex aan de Mozartweg. Ter plaatse bleek een binnenbrand te woeden in één van de appartementen. In het betreffende appartement bleek niemand aanwezig te zijn. Het gehele complex, bestaande uit 10 woningen verdeeld over drie woonlagen, werd ontruimd. De bewoners werden opgevangen in een pand in de omgeving. Het weggedeelte tussen de Randenbroekerweg en de Bachweg werd door de politie afgesloten voor al het verkeer

Aanvankelijk werd de brand ingeschaald op middelbrand, maar werd al gauw opgeschaald tot grote brand. De brandweer was de brand rond 00.45 uur meester.

Door de brand liepen meerdere woningen brand-, rook-, roet- en/of waterschade op. De bewoners van slechts twee woningen konden in hun woning terugkeren. De overige woningen hadden schade opgelopen of hadden geen elektra meer. Door de Technische Recherche wordt een onderzoek naar de oorzaak van de brand ingesteld.